Da er årets studietur til Japan over for denne gang. Turen startet den 23. mars med en lang flytur til Osaka. Vi bodde i The North Osaka Hotel, besøkte Osaka slott og Nara tempelet hvor verdens største bronsebuddha og mange frittgående dådyr befinner seg. Etter tre dager i Osaka tok vi turen til Kyoto og Utada Youth Hostel (et internasjonalt og verdenskjent hostel i utkanten av Kyoto).

I Kyoto besøkte vi International Manga Museum og deltok på mangakurs med proffe tegnere. Vi fikk omvisning i Seika Universitet og animasjonsavdelingen og fikk sett filmer. Av det kulturelle i Kyoto ble det noen fine templer og Maiko show.

Og så var det tid for å dra til Tokyo med Shinkansen. Tokyo byr på travelt byliv, Akihabara, Ghibli museum, Rådhus med en fin oversikt  over byen og mye mer. Klassen besøkte Tokyo Designer Gakuin College hvor vi fikk omvisning i animasjons-/mangaavdelingen og fikk sett
både filmer og tegneserier.

Den 5. april var vi tilbake i Norge med skikkelig jetlag etter flyturen og tidsforskjellen. Så det var godt å dra rett heim til påskeferie. Elever og lærere er alle veldig fornøyde med turen og opplevelsene i Japan. Det er flere som vil tilbake!

Les gjerne klassens blogginnlegg på animasjonsklassen.com.