Onsdag 3 oktober reiser linja, Adventura Ekstremsport til Tyrkia. I nesten ein månad skal vi oppleve Tyrkia sin flotte natur og kultur. Ulike aktivitetar og kurs i vindsurfing, dykking, stisykling og paragliding står på programmet. Trykk vidare for å lese meir om programmet for turen;)
Ellers vil eg minne om at bloggen vil bli hyppig oppdatert på turen. www.ekstremsportklassen.wordpress.com

Flytider:

TK1752 Oslo – İstanbul.  12.35 – 17.15 (Kjøp av visum i Istanbul)

TK2336 İstanbul – İzmir. 19.00 – 20.05

 

Torsdag 4 oktober: Alacati/Makah Beach

Frukost. Oppmøte på ”Makka” Beach. Ta med shorts, våtsko, solkrem og handklede. Makka beach er kjend for å vere ei av dei beste surfedestinasjoner i verda. Svært ideelle forhold for nybyrjarar pga jamn vind og trygge forhold. Her vert det inndeling i grupper og kurs i windsurfing. Lunch på eigehand. Felles middag om kvelden.

(B, D)

 

Fredag 5 oktober: Alacati/Makka Beach

Frukost. Kursdag nr. 2 i windsurfing. Lunch på eigehand. Felles middag om kvelden.

(B,D)

 

Laurdag 6 oktober: Alacati/Makka Beach

Frukost. Kursdag nr. 3 i windsurfing. Lunch på eigehand. Felles middag om kvelden. Utdeling av kursbok til dykking. Padi Open Water. Les det 1. kapittelet før leggetid.

(B,D)

 

Søndag 7 oktober: Alacati/Makka Beach

Fridag i Alacati. Det vert organisert transport inn til byen. Der er det fleire kafear, butikkar, minibankar og marknad for shopping. Det vert og muligheit for vidare øving i windsurfing for dei som ynskjer det, men dette er ikkje inkludert i prisen. Lunch på eigehand. Felles middag på kvelden. Pakking og rydding av rom.

(B,D)

 

Måndag 8 oktober: Alacati/Selcuk

Frukost. Avreise til Selcuk med buss. Ca. 2,5 time. Dette blir vår base til å oppleve Ephesus. Etter ein lang dag med innblikk i historien vert det eit lite stopp i eit fantastisk badeland(Ikkje inkludert i prisen). 65 TL kostar det. Mulig å betale med kort. Felles middag på kvelden. Overnatting på Canberra Hotell i Selcuk.

(B,D)

 

Tysdag 9 oktober: Selcuk/Pamukkale

Frukost. Avreise til Pamukkale. Hierapolis. Ca. 4 timar reise. Ida J. fordeler rom i buss. Innsjekk. Hugs å ta med ryggsekk med badetøy og handklede. Pamukkale er kjend for naturleg varmt kjeldevatn. Guida tur. Overnatting på Koray Hotell.

(B,D)

 

Onsdag 10 oktober: Pamukkale-Öludeniz/Fethiye

Frukost. Tidleg avreise til Fethiye/ Öludeniz. Ta med liten ryggsekk med badetøy, handklede, solkrem, førstehjelpsutstyr og kamera. Ca. 4 timar busstur. Tre kilometer lang sandstrand med laguner og varmt vatn ventar oss, men før det vert det lunch og mulighet for å fly med paraglider ned til stranda. Ikkje inkludert i prisen. 200 TL cash. Minibank i området. Transport til Status Hotell. Ida Johanne ansvar for innsjekking. Middag på eigehand. Vidare lesing i dykkeboka før leggetid.

(B,L)

 

  

Torsdag 11 oktober: Dalyan

Frukost. Kort køyretur til Dalyan. Ca. 1 time.  Dalyan er kjend for blå kreps, skilpadder, flotte skogar og strender. Organisert båttur. Lunch på eigehand. Felles middag(BBQ) på kvelden. Vidare lesing i dykkeboka.

(B,L)

 

 

Fredag 12 oktober: Dalyan-Kas

Frukost. Tidleg avreise mot Kas. På vegen skal vi først stoppe å besøke Saklikent Gorge. Eit time vandring opp og ned eit fantastisk juv. Hugs å ha våtsko, handkle, solkrem, drikke, førstehjelpsutstyr og ein badeshorts i ein liten ryggsekk i bussen. Vidare transport til Kaputas Beach. Flottaste stranda i verda? Her skal vi hoppe/stupe frå klipper og ta eit bad før vi reiser til Kas. Innsjekking på Oreo Hotell. Guida tur i byen og felles middag. Info om dykkekurs og vidare lesing i dykkeboka.

(B,D)

 

Laurdag 13 oktober: Kas

Frukost. Inndeling i grupper. Start dykkekurs. Dei fyrste dykka vert gjennomført i bassenget på Oreo Hotell. Lunch på eigehand. Felles middag på kvelden. Lesing.

(B,D)

 

Søndag 14 oktober: Kas

Frukost. Vidare kurs i dykking. Lunch på eigehand ved ledig tid. Avtal med instruktør.

(B,D)

 

Måndag 15 oktober: Kas

Frukost. Vidare kurs i dykking. Lunch på eigehand ved ledig tid. Avtal med instruktør. Drikk rikelig med vatn og bruk solkrem/briller på land.

(B,D)

  

Tysdag 16 oktober: Kas

Frukost. Siste dag med dykking. Lunch på eigehand ved ledig tid. Avtal med instruktør. Pakking og rydding av rom på kvelden. Drikk rikelig med vatn og bruk solkrem/briller på land

(B,D)

 

Onsdag 17 oktober: Kas-Olympos

Frukost. Avreise til Olympos. Ca. 2 timar. Lunch på eigehand. Innsjekking på Kadir´s Tree Houses. Frie aktivitetar. Felles middag på kvelden.

(B,D)

 

Torsdag 18 oktober: Olympos

Frukost. Inndeling i grupper. Klatring. Ta med ryggsekk med drikke, mat, solkrem, solbriller, kamera og førstehjelpsutstyr.  Felles middag på kvelden.

(B,D)

 

Fredag 19 oktober: Olympos

Frukost. Klatring. Ta med ryggsekk med drikke, mat, solkrem, solbriller, kamera og førstehjelpsutstyr. Felles middag på kvelden.

(B,D)

 

Laurdag 20 oktober: Olympos

Frukost. Frie aktivitetar. Lunch på eigehand. Felles middag på kvelden.

(B,D)

 

Søndag 21 oktober: Antalya

Frukost. Avreise til Antalya. Ca. 1,5 time. Innsjekking på Lazer Pansion. Guida tur. Felles lunch. Frie aktivitetar. Middag på eigehand.

(B, L)

  

Måndag 22 oktober: Antalya

Frukost. Guida tur i gamlebyen. Felles lunch. Transport til elva. Rafting står for turJ. Etter middag vert det nattbuss til Göreme i Cappadocia.

(B,L)

 

Tysdag 23 oktober: Göreme

Det vert tidleg ankomst i Göreme. Innsjekking på Ufuk Cave Pansion. Mulighet for eit par timar søvn, og møter til avtalt tidspunkt til guida tur i Cappadocia. Uchisar Castle, Goreme Panoroma, Underground city of Derinkuyu, Çavusin, Pasabag, Avanos, Devrent Valley and Goreme Open Air Museum.

(B,D)

 

Onsdag 24 oktober: Göreme

Frukost. Uthenting av syklar. Ta med ryggsekk med førstehjelputstyr, drikke, solkrem og sykkelhjelm. Innføring i sykkelteknikk i terrenget. Lang rundtur for å oppleve dei fantastiske dalane og naturen i området. Etter lunch deler vi inn i litt mindre grupper for sykling og utforsking av området. Middag på eigehand. Hugs å låse sykkel ved pause.

(B,L)

 

Torsdag 25 oktober: Göreme

Frukost. Sykkeltur i Red Valley før lunch. Etter lunch vert det sykkeltur i White Valley. Felles middag på kvelden.

(B,D)

 

Fredag 26 oktober: Göreme

Frukost. Sykkeltur eller frie aktivitetar. Hesteridning, ATV eller luftballong er andre aktivitetar dykk har mulighet til, men dette er ikkje inkludert i prisen, og dykk må betale dette sjølv. Pakking og rydding av rom.

(B,D)

  

Laurdag 27 oktober: Kayseri-Istanbul

Tidleg frukost og avreise til Kayseri Airport. Ca. 1 time med buss. Kl. 0905 går flyet til Istanbul. Etter ankomst kl. 1035 vert det transport til hotellet.  Innsjekking på Ösler Apart Hotell. Felles lunch og frie aktivitetar.

(B, L)

 

Søndag 28 oktober: Istanbul

Frukost. Guida tur i Istanbul. Alle severdigheter ligg i gå-avstand frå hotellet vårt. Vi skal oppleve den blå moske, Hagia Sophia, Topkapi Palace, Grand Bazaar og Egyptian Baazar. Lunch betaler dykk sjølv. Felles avslutningsmiddag på kvelden. Pakking og rydding av rom.

(B, D)

 

 

Måndag 29 oktober: Istanbul-Oslo

Frukost. Oppmøtetidspunkt vil bli gitt for avreise til Ataturk Airport. Utdeling av pass og 45 min busstur til flyplass.

 

Flytid:

TK1753  İstanbul – Oslo 14.20 – 17.20

(Måltid på flyet) 

 

Avreise til Ørsta på eigehand. Fly eller nattbuss.

Obligatorisk oppmøte på Møre Fhs Tysdag 30 oktober kl. 0830.

Linjeleiar Adventura Ekstremsport Joar Wæhle

joar.wahle@more.fhs.no

+ 47 97517350

 

Professional Tour Guide Faruk Yildiz

www.guidetourkey.com

farukyildiz@hotmail.com

+90 553 979 2101

+90 505 488 0574