I veke 44 fekk Adventura-elevane ei oppleving dei seint vil gløyme… Assistentene Vegard, Morten Hedda og Karl Magnus hadde satt saman ein kald og nervepirrande konkurranse – 62 Grader Nord

Tirsdag startet som en hver skoledag gjør, med morgensamling. Etter denne fikk adventuraelevene beskjed om å bli sittende igjen. De måtte videre hente førsthjelpsutstyr, kart og kompass. Etter det var sagt ble den endeløse lista med sponsorer og den fjonge premien på over 7000,- presentert. Blodet kokte, adrenalinet pumpet og elevene var nå fit-for-fight! Men, lite eller ingenting var ennå sagt om uka…

Hvert lag var delt inn i 9-10 personer, og hadde en leder. Lederen skulle skiftes ut for hver dag, og det skulle vise seg å bli mange utfordringer for lederne gjennom uka. Lederen leverte inn karta, og i slutten av timen fikk de dem tilbake… der var Hovdevatnet krysset av!

Gruppene hadde alle ordnet seg flagg og navn for uka;

         Tingeling and the Fascion fairies (bilde øverst til venstre)

         Team Krøpling (Bilde øverst til høyre)

         Team Tights

         De store Blubbene

         Dei reisande Puslejegarane

                                     På vei mot Hovdevatnet

                                              Team Krøpling


Fremme ved Hovdevatnet fikk de den første utfordringen;
”Bygg en flåte og få to i gruppen ut i senter av Hovdevatnet. For å få flyteelementene må en i gruppa opp på Helgehornet og hente en orienteringspost”

Hver gruppe fikk seks flyteelement, men turen til Helgehornet er ikke fort gjort, fjellet er over 500m høyt, og glatt og ekkelt. Og, når de har nådd toppen måtte de i tillegg klatre tre meter opp i en mast for å hente posten, så mye sto på spill.

                                           Bygging av flåte

                          

Etter første konkurranse var det en liten matpause, deretter bar det av gårde mot Romedalen, men på veien dit var det en liten post som ventet – En i gruppa måtte vasse dypt i en iskald elv og hente en orienteringspost.

assveke07
                               

Etter en mil sykkeltur i oppoverbakke fant de leiren. Slitne og utmattet kom lagene en etter en frem til leiren. Team Tights var dagens vinnerlag og fikk den fjonge premien – Et vannfilter!

Dag to begynte med  en tung morgen. De som hadde vært uheldige med sine leirplasser slet med våte klær og var allerede  demotiverte, men det stoppet ikke lagene å kjempe seg videre mot seier. De kom seg av gårde på syklene.

Dagens første etappe gikk fra Romedalen til Brudalvoll- tunet , her skulle lagene lage en båre av materialer som ble utdelt. De skulle med denne konstruksjonen frakte laglederen sin til skolen. Det ble varierende resultater, men alle kom seg fram på et vis, og var blide og fornøyde. Vel tilbake på skolen skulle de legge fra seg bårene og gå til Kyrkjesteinen. Her ventet Karl Magnus med klatreutstyr. Elevene fikk i oppgave å klatre en bestemt rute før de kunne gå videre.


Etter klatringa måtte de gå over Skorgedalen og ned til Vartal. På vei hit møtte de på Vegard, han hadde en hyggelig overraskelse på lur. De skulle pusle! Med brikker i hånda måtte elevene ta seg over en elv, elva var kald og våt, men de klarte allikevel å kare seg i land. Da de var fornøyd med blide kom de tilbake med brikkene og gikk blide og fornøyde videre mot Vartdal.


Været på Sunnmøre er fryktelig varierende. Temperaturen forandrer seg relativt fort, og det kan fort begynne å regne og snø uten forvarsel.  Snø og frost er allikevel ikke det været som er vanskeligst, regn og plussgrader rett over null er noe av det verste været vi kan få. Grunnen til dette er at det er nærmest umulig å holde klær og utstyr tørt. Våte klær gir også den største faren for generell nedkjøling. 

På grunn av været var det en laber stemning i gruppene denne kvelden. Svært få hadde tørt skift og det høljet ned i bøtter å spann. Assistentene diskuterte seg imellom og kom frem til at den beste løsningen er å trekke alle tilbake til skolen, og sove der. De aller fleste var veldig glad for denne avgjørelsen, og Birte og Joar kom med minibussene for å ta med seg elevene tilbake til skolen.

Etter en god natt søvn var elevene iført tørre klær og motiverte til selve finaledagen. Gruppene startet med tre minutter mellomrom etter hvem som vant dagen før. Den første oppgaven var å komme seg til Follestaddalen. Her skulle de på ulike poster og løse forskjellige oppgaver før de kunne sykle videre. Hos Vegard måtte de skyte med pil og bue helt til de fikk nok poeng til å gå videre. Hos Hedda måtte de løse en ligning og klatre opp i et tre og hente svaret. Hos Joar måtte de løse ulike typer spørsmål og rebuser. Hos Morten og assistentassistenten Nora måtte de svare på spørsmål om assistentene, og hos Karl Magnus måtte de gjennom hinderløype.

For hver oppgave fikk de en ny puslebrikke som viste litt mer av målet. Da de var ferdige med alle oppgavene puslet de sammen brikkene og fant ut hvor de skulle sykle for å finne målet.

Første gruppa som nådde skatten var Tingeling and the Fascion Faries tett etterfulgt av De store Blubbene. Gratulerer!

assveke06
                        Vinnerne fann skatten på Brudavoll-tunet


Så var det tilbake på skolen og rydde og vaske alt utstyr, samt oppsummere uka; De fleste var veldig fornøyde, men noen var blitt litt reduserte etter et krevende opplegg i høstregnet. Uansett har alle fått mange nye erfaringr denne uka.

 

Hilsen Vegard og Karl Magnus