Hvorfor haster det med å komme videre med studier på høyskole etter at du har avsluttet 13 års skolegang? Er det ikke på tide å puste ut, puste dypt, og kjenne etter hvor veien går videre? Utvide horisonten og bruke litt tid og oppdage verden og deg selv? Bryte grenser, ikke med skolebøker, men med opplevelser?

Linjen Adventura Body & Mind – Asia kan kanskje være et spennende alternativ for deg. Bli med Møre Folkehøgskule på en oppdagelsesreise i vakker Sunnmørsnatur, i ditt indre, og på spennende tur til Thailand, Kambodsja og Vietnam i 2016.

Det asiatiske kontinentet vil hjelpe deg å komme i balanse, lære deg å kjenne og lytte til kroppen din, og dens signaler. Du har fortjent et avbrekk fra hverdagen din. Det er tid for å ta DEG selv på alvor. Det er dette du vil få oppleve og ta del i på linja Adventura Body & Mind – Asia på Møre Folkehøgskule.

Ta en titt i vårt fotoalbum og se smakebiter av hva som venter deg.

Og forresten, så er studieturen for kommende år og januar 2016 nå bestemt. Den ser du i bildeserien over, og videoen under. Desember og januar er det beste tidspunktet å reise til Thailand, Kambodsja og Vietnam på. Da er det mest sol og minst regn, og ikke altfor varmt. Samtidig som det er mørketid i Norge, og snøen begynner å komme.

Reiserute for studieturen til Asia for skoleåret 2015 -2016

NB: Datoer er ikke faststatt 100% så denne reiseruten er ikke endelig (pr mai 2015).

6. januar
Avreise Oslo – Bangkok (elevene møter på Gardermoen)

7. januar
Avreise Bangkok – Krabi & Sura Thani, tog gjennom nydelig Thailandsk landskap sørover

8 – 12 januar             
Utforske Krabi med sine nydelige strender, klipper, grotter og utsiktspunkt på høyder. Prøve klatring i verdenskjente og renommerte Ao Nang Beach og utforske Tiger –grotta; Wat Tham Sua, som snor seg som en labyrint inni fjellet. Her prøver vi også å snorkle litt i vannet for første gang på turen.

13. – 14. januar
Ankomme øya Ko Samui med skip. Utforske deler av øya, blant annet regnskog fra ryggen av en elefant.

15. – 25. januar
Ko Tao (se filmen amazing Thailand 2014) blir en av hoveddestinasjonene under reisen. Her skal vi få roen i oss omgitt av grønne palmer og vakre strender. Ko Tao er verdenskjent for dykking og yoga, sunn mat, ro og vakre omgivelser. Derfor har vi valgt å benytte et kombinert senter for dykking og yoga; Ocean Sound Dive & Yoga.

Her tilpasser vi oss dine interesser og ditt nivå innen snorkling, dykking (PADI beginner & advanced), samt ditt nivå innen yoga og mindfullness. Vi prøver fjellklatring, og en kul 5km lang hinderbaneløype (Wild Challenge). Og kanskje noen tør å utfordre seg selv som sirkusartist innen trapes høyt over bakken. (Flying Trapez with Goodtime Adventures). Og ønsker du å lære å lage den sunne og gode Thailandske maten kan du ta kokkekurs.

25. januar                    
Avreise Ko Samui – Bangkok – Siem Reap (Kambodsja) med fly

26. – 28. januar
I Kambodsja på veg til Vietnam besøker vi et av verdens flotteste tempelruiner, Angkor Wat.

28. – 29. januar
Avreise Angkor Wat /Siem Reap – Phnom Penh med buss

29. – 31. januar
Utforske Phnom Penh, hovedstaden i Kambodsja

1. februar
Ankomst Ho Chi Minh i Vietnam med buss fra Phnom Penh

1. – 5. februar
Utforske den store, men vakre og rolige million-byen Ho Chi Minh (Saigon) i Vietnam. Her skal vi blant annet innom Krigsmuseet Nha Trung Bay, og Cu Chi tunellene og lære litt om vietnam krigen. Det vil også bli tid til å utforske byen på egenhånd.

5. februar
Avreise Vietnam – Norge (Ho Chi Minh – Oslo)

6. februar
Ankomst Oslo Gardermoen på en lørdag

Deretter oppmøte ved skolen noen dager senere for å være sammen med resten av elevene i 1-2 uker før vinterferie.