Etter å ha kommet oss til hektene igjen etter jungelen pakket vi oss klare til å gå den eksklusive Salktantay-ruten til Machu Picchu. En fantastisk reise gjennom Perus mange landskap! Salkantay til Machu Picchu byr på et fantastisk innblikk i Perus vakreste. Over fem dager får vi oppleve alt fra viktige stier og vannkanaler for de gamle inkaene, høyalpine fjell, og alle klimasonene vi beveger oss igjennom idet vi går ned i jungelen nærmere Machu Picchu.

Noen måtte bli liggende igjen på hostellet med litt varierende jungelmage, men resten av oss klarte å karre oss opp på hele 4.600 moh, som var den høyeste fjellovergangen vår! Da begynner vi virkelig å merke at luften blir tynnere, og noen følte på høydesyke. Men med flinke guider, og med et godt gruppesamarbeid kom vi oss over og ned i mer behagelig høyde.

Etter tre dager med såre føtter og svette trøyer dro vi på et velfortjent badeopphold i naturlige hot-springs – du kan tro det var godt å senke de slitne kroppene ned i rent, varmt kildevann! Og morgenen etter dro vi likegodt innom et enormt zip-linesenter, hvor vi seilte over dype daler på fem forskjellige liner, i alle mulige positurer og med en toppfart på 90 km/t!

Etter nok en dag med vandring ankom vi Agues Calietes, en ren og stilig by som ligger under selve Machu Picchu. Her var det deilig å ta inn på et hostell etter mange netter i telt. Og tidlig (litt tidlig for noen?) morgenen etter gikk vi de endeløse trappene opp til den sagnomsuste byen, som fungerte som et siste gjemmested og hellig tilholdssted for inkaene.

Det er umulig å ikke bli imponert over byggeferdighetene, hvor intakt alt fortsatt er, og over den vanvittige plasseringen til denne kulturskatten av en by!