Snøgrensen hadde sneket seg oppover de siste dagene og åpnet en luke for å finne bart terreng mens vi venter på at snøen virkelig skal sette seg. Klassen heiv seg i havkajakkene de hadde øvd seg i tidligere på høsten, og sammen med assistent Leif i seilbåt, la de ut på en overnattingstur i telt sent i november.

Tirsdag til onsdag var Sør-Amerikaklassen på havkajakktur med overnatting. Assistent Leif og lærer hadde dratt ut kvelden før med lærers båt for å hjelpe padlerne med litt bagasje og for å ta om bord skadede elever – her må alle bli med!

Eika, som er en rask kjøretur lenger ut vest, har en skjermet og idyllisk natur, med mange små øyer. Selv om værmeldingen igjen stemte, og gjemte en del av den flotte naturen bak lave skyer, lot regnværet oss føle på det våte element både under- og ovenfra. Det er noe spesielt med å være på vannet når det regner, det føles mye mer naturlig enn når man oppholder seg på land.

Litt regn stopper uansett ikke en staut gjeng fra å fullføre turen med stil – og når det blir både opphold og måneskinn under bålfyring en sen novemberkveld er det bare å glede seg over opplevelsen. Noen liter vann på teltduken senere er det nedpakking av leir og tilbakepadling. Oppsummeringen ble: morsomt og utfordrende, men litt kaldt..

Neste klassetur blir kanskje til ski? 🙂