Wǎnshàng hǎo!
Første uke etter høstferien nærmer seg slutten, uken startet rett på med gamle vaner. Ingen mild overgang mellom ferie og “skole”.

Oskar og Marius

Leken er et pedagogisk eksperiment som bygger opp sammholdet i klassen, samtidig som den er morsom. (For de som blir valgt ut til å vinne). Klassen ble delt i tre lag. Spar (best), Hjerter (10) og Ruter (Arisk Majoritet). Leken har en forutbestemt vinner og taper noe lagene ikke får vite.

20-grensen

På onsdag kom Master An Jiyong og hans kone fra Beijing til Vigra, Ålesund. Per-Martin og Oskar hentet de, flyet skulle lande på Vigra kl. 18.05. Per-Martin og Oskar reiste fra skolen i god tid kl. 16:00 slik at An med følge ikke ble nødt til å vente. Det viste seg desverre at Master An og Fru An ble sendt til feil avgangshall på Gardemoen og rakk derfor ikke flyet som skulle lande 18.05. De ble ombooket til et senere fly som skulle lande på Vigra kl 20.10. De landet på flyplassen kl 20.49 siden flyet ventet på charterturister som var forsinket med et annet fly. Vel framme etter å ha reist siden kl. 06.00 kinesisk tid var Master An og Fru An selvsagt veldig slitne, men de hadde energi nok til å møte Per-Martin og Oskar med masse positivitet og ivrig kinesisk som ingen av de sistnevnte forsto særlig mye av.

Kongfu 1

Torsdagen startet undervisningen med Master An, vi fikk først en oppvisning av Master An i forskjellig arter av Wushu uten og med våpen. Han viste fram “short fist”, “long fist” to stiler uten våpen og han viste fram spyd og Kwan dao/kinesisk hallebarde, veldig imponerende. Deretter startet vår opplæring, vi ble lært de grunnleggende tingene i Wushu hvor slag og balanse stod i sentrum.  Dette var en veldig morsom dag for alle. Det var flere planer for å lære Master An en lekse men de ble raskt skrinlagt når han viste blokkering i sparring med Magnus. Magnus fikk beskjed om å slå Master An i brystet hvorpå An blokkerte og klappet Magnus på kinnetså raskt at de som blunket gikk glipp av det!  Gleder oss til neste økt!

AK og Hanne

PS.

I kina sier de etternavn først så den norske “navnet” til Master An er Jiyong An

Wǎnshàng hǎo! = God ettermiddag

På vår blogg http://kinaklassen.com kan du lese mer om hva klassen driver med hver uke siden skolestarten i slutten av august.

MVH
Kinaklassen