Etter Hong Kong reiste vi til Guilin, men stoppet for en matbit på veien i Shenzhen. Vi spiste en luksuriøs lunsj hvor det ble sendt lange blikk fra andre gjester og ansatte. Og selv om vi følte oss særdeles udelikate etter tredagersklær og mangel på dusj i Hong Kong, ble vi behandlet som superstjerner og fikk påspandert desserter.

2008
Martine, Andreas, Heidi og Tuva leker med stjerneskudd.
Nyttårsmiddag
Den eksotiske nyttaarsmiddagen

Da vi ankom Guilin sjekket vi inn på et veldig etterlengtet hotell. Hele klassen gledet seg til å ta seg en dusj og hvile seg i et varmt rom. Kineserne feiret nyttårsaften på denne kvelden, og dette måtte selvfølgelig feires med en noe spesiell nyttårsmiddag med kinesiske delikatesser som Haifinnesuppe, bielarver, kyllingmagesekk og sjøtang. Etter dette var det tid for raketter og kinaputter i Sjustjerners parken i Guilins hjerte. Det var mange flotte raketter å se, men det virket som om kineserne var mer interesserte i å kikke på oss. Vi kom i snakk med en stor familie, hvor minstemann ville øve engelskferdighetene sine og vi gjerne ville prøve oss på kinesisk. Kinesisk nyttår følger månekalenderen med en femten dager lang feiring hvor barna har fri fra skolen. Datoen på kinesisk nyttår varierer og vi har nå gått inn i rottas år.

Heidi og Martine ble populaere blant kineserne
Heidi og Martine ble populære blant kineserne.

Morgenen etter ble vi servert deilig engelsk frokost til en avveksling fra den tradisjonelle kinesiske frokosten, og etterpå begav vi oss ut på en liten handletur i Guilins gater for å handle varme klær. Til vår skuffelse var ikke Guilin varmere enn Hong Kong, derfor dra klassen ut på jakt etter ullundertøy og varmt tøy. Nå fikk vi også muligheten til å øve oss på prute, med litt blandet suksess.

Guilin gågata
Alle samlet i gågata i Guilin.

Med litt varmere tøy på kroppen tuslet vi langs Li elva, og deretter til Ferskenblomst elva, for å se litt mer av grunnene til at Guilin er kjent for sin skjønnhet. Etter dette delte klassen seg for å gjøre innkjøp til Håpskolen. Noen kjøpte inn sportsutstyr, andre CD-spiller, bøker og skrivesaker.

Steinbro i Guilin
Lianghu-parken ved Ferskenblomst elva
Guro, Martine, Kari og Christian står foran Banyantreet
Heidi og Mariann koser seg.
Heidi og Mariann koser seg.
Tuva gøs DaVinci

Etter besøket i Guilin ble formiddagen satt av til en seks timer lang gåtur langs Li elva mot Yangshuo. Her ble vi møtt av et imponerende fjellandskap, kjents som ”sukkertopper”. Langs elva gikk vi igjennom mange små landsbyer og ble da møtt av et annet Kina enn det vi hadde sett i Hong Kong og Guilin. Her var folk bønder og levde svært enkelt, og ikke alle var like vant med turister. Turen ble litt lengre enn først antatt, og den siste halvtimen kjørte vi i bambusbåt nedover elva.

Gåtur langs Li-elva
Gåtur langs Li-elva
Tuva og Andreas
Andreas hjelper Tuva å gå over en liten bro.

Flere bilder:

Kari og Mariann P1060486
vannbuffel Mariann filmer
Tuva og Mariann avbildes med andre turister. Vi fant noe rart noe i buskene ved pagodene
Tuva og Mariann avbildes med andre turister. Vi fant noe rart i buskene ved pagodene
Li-elva
Bambusbåt
De beroemte ”sukkertoppene”
Klassen i Guilin

Se flere bilder her.

Hilsen fra Heidi og Kari 🙂