Endelig, endelig har vi kommet til Yangshuo. Utenfor det lille stedet med 500 000 innbyggere ligger Håpskolen som kinaklassen har støttet i flere år.

I år kjøpte vi inn 4 nye pcer for pengene vi har samlet inn i løpet av året. Møtet med de kinesiske skolebarna var en spennende opplevelse, noe vi hadde både gruet og gledet oss til lenge.

haapskolen 1

Vi i kinaklassen fikk prøve oss som engelsklærere med varierende suksess, men til stor begeistring.

haapskolen 6

Etter å ha undervist i to skoletimer var vi invitert på lunsj hos familiene til noen av barna. Der fikk vi god mat og et innblikk i hvordan folk lever på landsbygden. Noen av rettene var mer eksotisk enn andre, for eksempel var det noen som fikk servert slangekjøtt (det fikk de ikke vite før etterpå…).

kjersti paa haapskolen

Etter lunsj hadde elevene et program med sang og dans, som de hadde laget for oss. Vi måtte også opp å synge et par norske barnesanger. Resten av ettermiddagen ble brukt til lek og morro. Vi spilte badminton, hoppet tau, kastet ball og viste dem noen norske leker. Det var tydelig at de syntes det var gøy å få besøk for vi fikk veldig mye oppmerksomhet. Stian var spesielt populær som klatrestativ, mens de minste barna syntes det var veldig morsomt å få gå rundt og leie de store jentene. Mange elever hadde plukket blomster som de ville gi oss, og vi syntes selvfølgelig at det var veldig koselig.

haredans

Dagen gikk veldig fort forbi og plutselig var det tid for alle sammen å dra hjem. Det har vært en dag som vi alle kommer til å huske veldig godt. Det var utrolig fint å se hvor mye folkehøyskolens biddrag har hjulpet elevene og lærerne.

Se flere bilder her.

Hilsen Anna, Inga & Bjarte