Vi hastet i vei mot de Gule Fjellene i vår minibuss. Etter en time kom vi til foten av fjellet, der trappene begynte. Det begynte å regne så alle kjøpte seg regntøy og plastsokker.

Etter å ha sagt farvel til våre venner som var for svake til å gå opp trappene, begynte vi på turen oppover. Det var en veldig fuktig tur og utsikten var dårlig, pga. tåke og regn. På vei opp møtte vi bærere som fraktet ting opp og ned for hotellene og butikkene på stedet. De bærte både opp og ned for 100 kroner. Bærerne var vant til å gå opp og ned med mye last, så selv med mye på nakken var de raskere enn de fleste i klassen. Hele klassen kom opp til slutt og vi fant frem til hotellet. Der fikk vi mat og vi la oss alle sammen ganske tidlig fordi vi ville stå opp neste morgen å se soloppgangen.

flying over stone

Morgenen etter klokken 6, var alle oppe for å få se soloppgangen. Også denne dagen var dette vanskelig pga. tåke. De fleste som stod opp gikk tilbake og la se og sov noen timer til, før alle var klare til å gå rundt i fjellene i ni-tiden. Regnet hadde tatt oss igjen for å plage oss nok en dag på de gule fjellene. Mens vi gikk rundt og så på forskjellige steder i fjellene, det ble det flere og flere turister. Det var lørdag. Noen i klassen tok taubane ned, mens de fem som var igjen gikk ned med Sumin. Det fortsatte å regne og utsikten var fremdeles dårlig. Vi gikk i kø hele veien, og vi ble raskt oppmerksomme på kinesisk køkultur; å snike så mye som mulig hele tiden. Til slutt var alle nede, alle var kalde og klare til å dra tilbake til det flotte fire-stjerners hotellet vi bodde på.

huangshan 05

Søndag kunne klassen sove lenge og litt ut på dagen dro vi til Xidi. Dette er en landsby som står på UNESCOs verdensarvliste. Vi gikk litt rundt i byen og fikk litt innblikk i Anhui-provinsens særtegn. Det som er spesielt med Xidi er at noen av husene er helt opp i 1000 år gamle. I landsbyen prøvde vi blomsterkaker som falt i smak blant en del av elevene i klassen. Så dro vi tilbake til Tunxi for å spise middag og ta natttoget til Shanghai.

xidi01

Se flere bilder her.

Hilsen fra Christina, Martin, Inga og Anna.