Vi dro fra Guilin en dag tidligere enn planlagt fordi Håpskolen ikke kunne ta oss imot den dagen som var planlagt på grunn av lærerne skulle ha etterutdanning på helgen. Vi ble hentet med buss og kjørt til Li-elva.

Der ble vi tatt godt imot av de energiske selgerne, men det eneste vi ville kjøpe var en enveisbillett over elva. Vi begynte å gå i idylliske landskapet med mange appelsintrær og gårder, og så de grønne sukkertopp fjellene sno seg rundt den vakre elva. Vi møtte mange mennesker som gjerne ville selge ”bamboo”, som er en tur med bambusbåt. Etter fire timer med masing og pruting ga vi vårt ja.

20 yuan

Vi tøffet avgårde i de motordrevne bambusflåtene. Vi traff på mange andre turister som vinket og hoiet, og noen hadde også valgt å avkjøle bena. Da vi endelig kom på land labbet vi avsted for å finne våre kule buss med sjåfør og Kjersti. Vi var alle litt skuffet over å ikke ha sett skarvefiskerne i aksjon slik vi hadde hørt om.

bambusfaatter

Alle var klare for å slappe av da vi ankom hotellet, men plutselig stod Sumin i døra og sa at vi måtte gå til middag NÅ, for å rekke vannshowet. For de som stod i dusjen ble dette en litt traumatisk opplevelse, men alle overlevde heldigvis og var klare til avgang ti minutter senere. Etter en kjapp, men god middag var vi klare til å kjøre de berømte trehjulsmotorsykkelbussene/elektrisk flaske vogn uten vegger. Det spredde seg et falskt rykte i den ene bussen om at vi kunne risikere å komme forsent på grunn av mye trafikk. Alt gikk heldigvis bra til slutt selv om de på den andre bussen måtte gå et lite stykke på grunn av motorsvikt midt i rushtrafikken.

Vannshowet var en ubeskrivelig opplevelse som vi skal prøve å beskrive nå. Scenen var Ulong-elva, med ni opplyste sukkertopp fjell i bakgrunnen. Det var mange små fortellinger om blant annet kjærlighet og livet som fisker på elva som ble fortalt med vakker sang av forskjellige minoriteter. Vi så mange aktører med deres flotte, opplyste, og utsmykkede kostymer. Etterpå fikk vi vite at det var over aktører 500 med i showet!

water show

Neste dag dro vi til Håpskolen og koste oss der hele dagen.

Lørdagen var vi klare for sykkeltur til Månefjellet! Vi leide oss sykler, noen med gir, andre uten, og noen har blitt helt tandemfrelst. Klassen gjorde seg klar til å sykle ut i den kaosfylte trafikken uten hjelm. Da vi kom fram til foten av fjellet fant vi ut at to elever hadde forvillet seg bort i alt trafikkaoset, og de var hjelpeløst fortapt uten veibeskrivelse. Derfor måtte Sumin sykle tilbake og plukke dem opp og føre dem tilbake til resten av ”saueflokken”. Akkurat som vanlig ble vi møtt av noen VELDIG ”vennelige” og en smule innpåslitne selgere. De fulgte oss opp til toppen i håp om at vi var tørste nok og ville kjøpe drikke til ti ganger så mye som fra en vanlig matbutikk. Det spesielle med Månefjellet er at det er en tunnelhulesak som er formet som en måne. Vi fikk også en fabelaktig utsikt over Yangshou. Etter å ha lekt hund og hare med selgerne gikk vi ned og syklet tilbake til byen.

Maanefjellet

Hele klassen dro ut og spiste lunsj sammen, noen måtte vente veldig lenge på sine enkle retter, som salat og pannekake. Resten av dagen var til egen disposisjon, det vil si shopping i den koselige gågaten. Aldri har vi sett så mange vestlige turister som her, de dukker opp rundt hver en sving!

Martin2

Søndag morgen var alle klare og ferdig sjekket ut klokken elleve. Vi dro med den litt savnede bussen vår som vi ikke hadde sett på et par dager til Fengyuyen-grotten. Det er Asias største dryppstensgrotte på over 5000 meter med elv. Inne i grotten så vi stalagtitt og stalagmitt i mange forskjellige fasonger. Da vi kom fram til elva, fikk vi alle ta plass i metallaktige robåter. Etter å ha fått på redningsvest og hjelm ble vi padlet nedover elva.I elva finnes det blinde fisk, men de så vi ikke fordi det var så mørkt. Vi kom til slutt ut av grotten og da var det tid for airtrain! Det var noen gule morsomme tog, de sjanglet supersakte avgårde på en skinne et stykke oppi luften. Utsikten og lukten av blomster og planter veide opp mot den forferdelige sjanglingen. Selv om det var litt artig med airtrain, var det en lettelse å få gå av på stasjonen. Dagens utflukter fikk bussjåføren æren av å være med på, og det så ut som at han koste seg. Etterpå ble det felles lunsj før det bar tilbake til Guilin. Her skal vi være en natt før vi i morgen kveld tar vingene fatt til Shanghai. Dette blir uvant etter å ha hatt en lang periode med kun buss, men forandring fryder!

skarvefugler 1

Se flere bilder her!

Stor klem fra Mari E og Chris!