Denne turen har vært fantastisk! Vi har kost oss og opplevd utrolig mye i de nesten seks siste ukene. Det har vært spennende å fått sett alt fra små landsbyer til enorme metropoler, vi har overnattet hos minoritetshøvding, spist på byens fineste restaurant, spist lunch hos lokale familier, undervist på barneskole, gått/ syklet i alt fra vakker natur til traffikerte veier.

De siste dagene i Shanghai har vært hektiske for en del av oss. For å få unnagjort siste innspurt på shoppingen har Skreddersymarked, Den gamle bydelen og Nanjing gågaten vært flittig besøkt!
Dette har resultert i litt stress, overvekt var sterkt fryktet blant mange og pakkingen generelt har vært et lite kapittel for seg selv.

sha jenter

Selv om det nå blir litt deilig å komme hjem igjen, føler de fleste av oss at vi hører litt hjemme her i Midtens Rike, et kontrastenes land. Den kinesiske kulturen har blitt en stor del av oss. Vi har blitt superflinke til å prute, spise alt mulig med spisepinner(til og med rissuppe), snike i kø, snakke kinesisk og baksnakke idiotiske selgere på norsk rett foran dem.

Farvel våre trofaste og ivrige reisebrevlesere. Tusen takk for denne gang, vi håper alle på reunion om noen få år!

Avskjedsklem fra AV & ME
Kinaklassen 2008/2009