Mandag 23. februar 2009 begynte vi endelig reisen vår. Vi tok av fra Gardermoen klokka 12.20, og etter en mellomlanding i Amsterdam kom vi frem til Beijing klokka 11.00 om formiddagen, i følge kinesisk tid. Det første vi gjorde var å spise en stor og god lunsj, før vi dro for å se på Himmelens tempel.

klassen i den forbudte by

Etterpå gikk turen til Den himmelske freds plass, der vi fikk vårt første møte med kinesiske selgere, som viste seg å være pågående. Alle var slitne etter den lange flyturen, så vi dro tilbake til hostellet vårt og tok en tidlig kveld.

inga, heidi,mari elise og bjarte

Neste dag begynte med et besøk på den kjente Pekingoperaskolen i Beijing. Der fikk vi se elevene øve på akrobatikk, kampsport og ulike typer dans. Vi ble både overrasket og imponert over hvor avanserte ting de drev med.

den forbudte by

Etterpå besøkte vi Den forbudte by. Den består av en mengde bygninger og parkområder spred utover et område på 720 000 m2. Vi så flott arkitektur, og fikk et lite innblikk i kinesisk historie og kultur. Vi avsluttet denne dagen med en fin middag etterfulgt av en Pekingoperaforestilling. Forestillingen var annerledes enn det vi vanligvis ser, med mye kinesisk sang og akrobatikk, men likevel likte de fleste den godt.

den kinesiske mur
paa muren 6
paa muren 3

En vandring på Den kinesiske mur fra Jinshanling til Simatai var faktisk et av våre høydepunkter under Kinaturen. Dag tre fikk vi endelig oppleve det med stor glede. Vi kjørte i ca. 160 kilometer til Jinshanling hvor vi startet en 3-4 timers vandring på den tusenårige gamle muren. Vi var heldige med været denne dagen: lett vind og knallblå himmel. Med føttene på tusenårige ruiner av muren kunne vi føle at Kinas store «drage» prøvet å fortelle oss sine tøffe opplevelser under den lange historien.

Under vandringer ble vi fulgte av et par kinesiske bønder / selgere. De hadde ingenting å gjøre i jordbrukslavsesongen og prøvet å selge ting til turister. Noen av de gikk med oss i 10 km og brukte sitt «sinoengelske» språk for å gjøre litt business. De solgte alt fra vann og cola til t-skjorter og bøker, og de fleste av oss endte opp med å kjøpe ting vi egentlig ikke trengte. Etter at vi kom frem til Simatai valgte noen av oss å avslutte den med en taubanetur fra muren og ned til parkeringsplassen. Hele klassen er enig om at det var en flott tur – utsikten var utrolig og været kunne ikke vært bedre.

Da vi kom tilbake til byen besøkte vi Yaxiu markedet, der vi fikk prøved oss på pruting. Dessverre var de fleste for slitne etter turen til å handle, så vi avtalte å komme tilbake neste dag. Til middag spiste vi Pekingand på en fin restaurant, før vi dro tilbake til hostellet.

panda 2

Dag fire besøkte vi førsst Beijing Zoo, der vi fikk se pandabjørner. Et høydepunkt! Så gikk turen til Sommerpalasset, der vi nok en gang ble imponert over de flotte bygningene og størrelsen på selve området. Så spiste vi nok en god lunsj, før vi dro på besøk til videregånde skole nr. 63. Der møtte vi en klasse med kinesiske 16- og 17-åringer som vi fikk muligheten til å bli litt kjent med.

Likevel er noe av det vi kommer til å huske best fra Beijing kulden og den gale trafikken. Og selvfølgelig vårt første møte med Kina.

Se flere bilder her.

Hilsen Inga & Anna, «ADVENTURA Kina»!