Dag 22 startet med en litt mindre humpete tur fra Zhaoxing til Sanjiang hvor vi byttet buss. Vi fikk også en guide siden det er obligatorisk for turistgrupper i minoritetsområder.
Etter Sanjiang bar turen videre til Chengyang landsbyen, hvor vi så den eldste vind- og regnbroen i Kina, og hvor det svermet av gateselgere.

fengyuqiao

Vi gikk en liten tur rundt i landsbyen før vi gikk oppover til utkikkspunktet over landsbyen, hvor vi fikk et fint perspektiv av byen. Vindbro, regnbro og trommetårn er særegent for Dong-folkets landsbyer og er noe en finner i alle Dong-landsbyene.

Vi spiste mat på en koselig liten restaurant i den samme landsbyen. Etterpå gikk turen videre til Longsheng, som er kjent for sine mangfoldige risterrasser. Der vi tilbrakte vi natten på et hotel langt oppe i fjellskråningen.

Longsheng 01

Neste dag begynte med frokost på hotellet etterfulgt av en tur rundt risterrasse-platåene. Vi fikk se området og noen spesielle deler av risterrassene der vi kunne se forskjellige ”bilder” i landskapet, – hvis man la godviljen til. Grunnen til at de dyrker ris i et slikt ulendt og vanskelig terreng er at Zhuang-folket ble tvunget bort fra sine områder og opp i fjellene pga. diskriminering under Qing-dynastiet. Dette gjorde at de måtte lære seg å dyrke ris i det ulendte Longsheng terrenget. I tillegg er det avlinger bare en gang i året på grunn av mye tåke og lite sollys.

Svana

Etter turen til risterrassene var det en ny busstur til Ziyuan. Denne skulle egentlig vare i ca. to og en halv time men som tok fem timer på grunn av skilt som viste avstanden i luftlinje. Noe vi merket på alle bussturene var at tidsaspektet ble litt uklart. Bussturer som egentlig skulle vare to timer varte ofte en fire-fem timer. Etter at vi kom frem til byen tok vi en avslappende båt-tur langs Ziyuan-elven og senere sjekket vi inn på Ziyuan hotell. I følge resepsjonen så dette hotellt bra ut for 10 år siden. Det var nemlig ett tre-stjerners hotell med ”landsbystandard”, som innebar en stor kakerlakker og en møll på størrelsen med en knyttneve.

Ziyuan 1

Etter overnattingen spiste vi frokosten på en restaurant i nærheten før vi dro til Bajiaozhai nasjonalpark. Der fikk vi se et område med Danxia karstformarsjoner. Vi gikk opp en hel del trapper til et utkikkspunktet for å få litt oversikt over det vakre fjell-landskapet.

Etter besøket i parken var det på tide med en busstur til, denne gangen til kassiatreskogen i Guilin. Der bodde vi  på et meget fint hotel som utrolig nok bare er tre-stjerners i følge Sumin.

Se flere bilder her.

Hilsen Katrine, Stian & Martin