På tirsdag laget Kinaklasse en nydelig kyllingrett: Gong Bao Jiding. Dette er en av de mest berømte av de tradisjonelle Sichuan-rettene med peanøtter og chili.

Klassen startet matlagingen med å forberede alle ingrediensene. Kyllingterningene ble marinert og paprika ble stykket i små biter. Når gaskomfyren ble tent og oljen i wokpannen ble oppvarmed satt vi igang med hurtig woking.

Den tradisjonelle retten inneholder sterk chilipepper og Sichuan lokal blomstpepper som har en slags «bedøvende» smak. Tross mangel av sterk chili og peanøtter har vi lykket å woksteke en super smaklig Gong Bao jidling med cashewnøtter!
Både stemningen og maten var god!

Kjersti marinerer kyllingterningene ingrid
Inga
Inga woksteker
nesten ferdig

Til den som er interessert i å prøve har vi en oppskrift her:

Ingredienser:
350 gram kyllingfilet
150 gram peanøtter el. cashewnøtter
Litt olje til fritering
1 egghvit
1 ss maisenna
1/3 ts salt
1 1/2 ts soyasaus
2 ts sukker
2 – 3 røde chilier (helst med sterk smak)
1 ts Sichuan blomstpepper
4 stk vårløk
2 hvitløkfedd
2 gram finhakket ingefær
1 ss matlagingsvin el. 2 ss øl
1 ts brun eddik
1 paprika, renset og hakket i små biter

Skjær kyllingkjøttet i små terninger, bland dem godt med egghvit, salt, sukker og brun eddik. La dem trekke i 10 – 15 minutter.

Skjær chiliene i skiver og vårløk i små biter. Skjær hvitløk i tynne skiver.
La oljen (ca. 4ss) bli rykkende varm i wokpannen. Friter peanøttene til de såvidt begynner å ta farge og ta dem ut. Legg kyllingterningen i woken, tilsett matlagingsvin og friter dem hvite og faste.
Ha ca. 3 ss oljen i wokpannen og varm den opp. Wokstek Sichuanblomstpepper og tørket chilipepper til dem bli svartbrune. Tilsett kyllingterningene sammen med chili og pepper. Wokstek alt sammen ved sterk varme. Til sist bland maisenna med litt vann og tilsett dem. Rør sammen alt med sterk varme bare et øyeblikk.

God appetitt!