Kinaklassen bor på Beijing Education University, og mye kan sies om kvaliteten og hygienen på studentrommene, men mange andre fordeler følger med.

Klassen i Sommerpalasset

De siste dagene har klassen fått undervisning i ulike emner av skolens egne lærere ved Beijing Education University. Som regel har undervisninga kun gått på kinesisk, med en spørrende kinaklasse som deltagere.

Tuva og Martine øver kinesisk maleri

Tuva og Martine prøver seg frem…

Andreas og May øver kalligrafi

Oddbjørn og Joachim trener kampsport

 Shaolin Gun – en utvikling av Taiji Quan

Vår første undervisning var i kalligrafi og kinesisk malekunst, hvor vi selv fikk prøve oss på teknikkene. Professoren som underviste oss hadde malt bilder som gaver til klassen, og han hadde spesialisert seg på å male bambus. Dette hadde han tretti års trening med. (Han var med andre ord skikkelig dreven på å male greiner og blader). Dagen etter trodde vi at vi skulle øve taiji med vifter, men det viste seg at det egentlig var dans med vifte (til guttenes store begeistring). Vår tredje undervisning trodde vi handlet om Taiji Quan, men så dukket det opp en muskelbunt av en mann med hvite silkekampsportsklær som var mester i den kinesiske kampsporten Shao Lin Quan – en utvilking av Taiji Quan. Av ham fikk vi lære ulike teknikker både med og uten spyd.

Kari og Heidi øver kalligrafi

Kari og Heidi øver kalligrafi

Taiji med vifte – Taiji Shan

Etter kalligrafitimen dro vi på sightseeing i Lamatempelet, på kinesisk kalt Yonghegong. Dette er det størse tibetansk-buddhistiske tempelet utenfor Tibet. Den inneholder blandt annet de «tre makeløse skatter» hvor den største av dem var en 26 meter høy buddhastatue i forgyldt i gull.  Etter Lamatempelet dro vi til et fakemarked, før vi avsluttet kvelden med et Kung Fu-show. Her hadde de flettet inn mye Kung Fu og dans rundt en handling om en munk og hans problemer med å følge den riktige vei.

Lamatempelet Joachim i Lamatempelet

Den 29. var det duket for feiring av Joachim og Christian som begge ble 20 år på denne skuddårsdagen. Kake og gaver ble gitt, og på morgenen ble gutta vekket av en liten, men entusiastisk bursdagskomite. Etter viftedansen dro klassen videre for å besøke hutongene, som er små gamle murboliger fra det gamle Beijing. Her leide vi oss sykkeltaxier som snirklet seg gjennom de trange gatene. Hutongområdene minker for hvert år, flere og flere blir jevnet med jorda. Vi fikk oppleve Hutongene på nært hold, og fikk komme på besøk hos en familie som bodde i et av de bedre vedlikeholdte husene. Neste stopp var Trommetårnet, hvor vi fikk god utsikt til Hutongene og vi fikk høre og se en trommesermoni. Før i tiden hadde Trommetårnet samme funksjon som Londons Big Ben, men i dag er det en mest en turistattraksjon. På vei til Peking Opera, tok vi oss tid til å gå i et par handlegater, blandt annet antikvitetsgata, der flere gjorde et par innkjøp. På kvelden var det duket for Peking Opera, med flotte kostymer og akrobatikk.

Kari og Tuva i sykkeldrosje
På tur i sykkeldrosje.
Fra Trommetårnet
Utsikt fra trommetårnet.

Dagen etterpå tok vi turen til Beijing Zoo, for å oppleve pandaer på nært hold. Det var spennende å se pandaer i levende live, men litt vedmodig med tanke på at disse dyrene lever i fangenskap. De gjorde lite ut av seg, men mye entusiasme ble det da den mest aktive pandaen klødde seg. Endelig noe som bevegde seg! Etter å ha besøkt Beijing Zoo, dro vi til Sommerpalasset, som var bygd for enkekeiserinne Cixi. To tredjedeler av denne parken består av Kunmingsjøen, en kunstig innsjø. Vi gikk langs «den lange korridoren», verdens lengste korridor på 728 meter. På kvelden skulle vi lære å lage mat på universitetet, men klassen endte med å se på at maten ble lagd.

Trommetårnet Sommerpalasset

Trommetårnet

Sommerpalasset

Sommerpalasset Marmorbåten i Sommerpalasset

Sommerpalasset

Marmorbåten i Sommerpalasset

Vi har hittil hatt to lange og innholdsrike dager i Beijing, og vi gleder oss til dagene som kommer.

OL-anlegget i Beijing Mariann i Sommerpalasset

OL-anlegget i Beijing

Mariann i Sommerpalasset

Tone og Kari med pandaen
Panda i Beijing Zoo.
Peking-opera malt ansikt

Skuespiller som smiker seg før forstillingen.

Hilsen fra kinaklassen v/Heidi og Kari.

Se flere bilder her.