«I himmelen finner man paradiset. På Jorda finner man Suzhou og Hangzhou»
Slik lyder et kinesisk ordspråk. Det råder ingen tvil om at et par dager på dette nydelige stedet var den perfekte avslutningen på en aldeles storslått tur.

Tuva og Tone paa West Lake Kari og Heidi paa West Lake

Tidlig den 11. mars dro Tone, Heidi, Kari og undertegnede ut på eventyr alene. Klassen fikk de siste dagene før hjemreise til egen disposisjon, og vi fire valgte å reise ut av storbyen Shanghai og ut til Hangzhou.

jenter paa tur

Etter å ha tatt mang en metro og sittet en og en halv time på lyntog ankom vi det idylliske, lille hostellet vårt. Lokalisert rett ved byens hovedatraksjon, den sagnomsuste Vestsjøen, var det kort vei til koselige parker og harmoniske naturbilder.

tuffe jenter West Lake

Vi tilbrakte formiddagen med å vandre langs den vakre innsjøen, og tok regelmessige pauser på en og annen kafe langs promenaden. På vår vandring var vi blant annet innom Xihu Tiandi, hvor de prøver å lokke til seg turister. Det er et nytt, hipt kvarter der man blander hagearkitektur med restauranter, kafeer, butikker og restauranter. Et hyggelig sted for oss å innta vår daglige dose med Hagen Dazs-is. Fordi de var så uvanlig deilig vær tok vi oss også en rolig båttur, etterfulgt av shiha(røyking av vannpipe med frukttobakk red.anm.) i en nærliggende park.

Kari telefon

På kvelden så vi vår rett til å besøke Hangzhous bargate, Nanshan Lu. Denne gaten våkner til om kvelden, og det var ingen sak å finne levende musikk og underholdning, selv på en tirsdag.

West Lake

Dagen etter tok vi båt ut til De små hagenes øy som ligger midt i Vestsjøen. Her nøt vi kinesisk hagearkitektur, fra 1607, på sitt ypperste. Øyen bestod av fire små, menneskelagde innsjøer forskjønnet med lotusblomster og karper på størrelse med hunder (en tjukk liten Dachs kanskje?). Rundt var demninger, paviljonger hager og broer – ikke minst en sikksakkbro. Det var veldig deilig å spasere rundt på denne øyen i strålende solskinn og med nydelig blomsterduft på alle kanter.

Vi prøvde oss på en tur inn i ny-byen i Hangzhou, men vi fant vel egentlig fort ut at vi likte oss bedre ved Vestsjøens bredd. Vi gikk derfor tilbake til hostellet og tilbrakte resten av dagen med å døse i solen, spille kort, lese og spise.

tuva kari slapper av

Alt i alt en meget vellykket tur. Fordi vi reiste vekk fra storbyens kjas og mas og ut til idyll og avslapning, følte vi stadig vekk at vi var på en slags ferie vekk fra ferien.
Som nevnt: en super avslutning på en allerede super tur.

heidi

Med vennlig hilsen fire fornøyde jenter v/Tuva Sophie Dahl.