Matlaging er en del av opplegget på linjen Kina – Midtens rike med Japan. Til nå har klassen lært seg å lage en del tradisjonelle kinesiske matretter, for eksempel vårruller, dumplings (Jiaozi) og Gongbao kylling med peanøtter og Haibiao’s cola kyllingvinger. Fredag kveld forrige uke fikk klassen å prøve seg på å lage en kinesisk delikatesse som heter hong shao rou som betyr kokt ribbekjøtt med svart soyasaus.

Kinesisk ribbe er en matrett som av og til lages til forskjellige høgtider i Kina og i en del asiatiske land. Lærer Haibiao gikk gjennom oppskrift, forklarte bruk av forskjellige krydder og viste hvordan og i hvilken størrelse ribbekjøttet skulle tilberedes. Kjøkkenet var fullt av god stemning og glade elever. Etter 1.5timers koking med fersk ingefær, store båter av hvitløk, stjerneanis, sichuan chilipepper og blomsterpepper var maten klar. Smaken var nydelig og alle var begeistret. Mange elever har lyst til å prøve dette hjemme for familien i juleferien.

klassens blogg kan du finne oppskriften hvis du er interessert i å prøve å lage denne retten selv. Der finner du også oppskrifter for andre matretter.