Etter en natt på toget ankom vi Shanghai kl 11 på formiddagen. Vi startet dagen med å sjekke inn på et veldig artig hostel med sjøskute tema. Veldig pent.

Etter frokost på Hostellet dro vi ut for å se byen. Vi dro til Shanghais høyeste bygning for å ta verdens raskeste heis!! 45 sek på hele 88 etg.. Mange gledet seg, men noen syntes tanken på heisen var litt skummel. Til tross for hastigheten gikk det veldig bra og alle syntes det var veldig gøy. På toppen kunne vi se utover hele Shanghai. Helt fantastisk i tillegg fikk alle en gratis sjø perle på toppen. Veldig gøy for jentene:)

Når vi kom oss på bakken igjen, tok vi en utrolig kul undergruns bane med lys show alle veier, fra den ene siden av elven til den andre. Så gikk turen til skreddersy markedet..
Her får man kjøpe hva man skulle ønsker skredersydd. Gutta ble veldig kjekke i de nye dressene sine og flere av jentene bestilte både kjoler, kåper og dresser.
Det var veldig billig og alle var veldig fornøyde. 

akrobatikk

Den andre dagen i Shanghai var det tid for mere shopping. Det var klart for fakemarked!!! Mye av det samme som var i Beijing igrunn, men man blir aldri lei av billige klær og sko.
Etter å ha lagt fra seg fangsten på hostellet. dro vi for å finne oss litt mat. Vi spiste samlet på en koreansk restaurant, eller det var to stk som sviket oss for å spise sushi.
Etter at magen var god og rund stakk vi på shanghai byplanleggings museum, veldig interresant hva de har tenkt å gjore med byen.

glass og betong

Vi er nå veldig fornøyd med byen som den er. Vi føler at dette er storbyen vi fikk mest uttbytte av. Hong kong var for mange høye bygninger på et lite areale,
og beijing var en by som var så spredd at det ble umulig å få med seg alt. Shanghai har alt på et sted virker det som, og om de ikke har det så har de et veldig effektivt undergruns system som fungerer veldig bra.

Samme kveld var vi å så akrobatikk. Sprettende gutter og myke jenter. De var veldig flinke og imponerte de fleste. Her var det både ballett, sjonglering, sykling og deathball. Dvs en stor ball med hele 5 motorsykler som kjørte rundt og rundt. Fasinerende men også veldig nervepirrende.

Christian på skreddersyr market nanjing gata

Vi har fatt mye fri disse siste dagene før vi skal hjem, og det er egentlig veldig greit. Det gjør at vi kan få tid til å bruke opp abslutt alle pengene våre på dvdèr, klær, sko, vesker og andre ting som er overalt her. Billig er det i hvertfall! 

shanghai byplan museum

Neste reisebrev vil være en hilsen fra de 4 jentene som dro på 2 dagers tur til Hangzhou. Vi andre gleder oss til å høre om deres opplevelser og det kan dere også.

Hilsen fra Kinaklassen i Shanghai v/ Mariann og Martine