Det ble en rolig dagstur denne gangen, som det jo bruker å være når Kinalinja skal ut å gå. Jeg mener å huske at været var strålende, og at regnbuksen jeg hadde tatt på meg var litt i varmeste laget å gå fjelltur i.

20100908-IMG_1971

Vi ble satt av et godt stykke opp i fjellet, og måtte betale en liten avgift i en postkasse for å komme oss helt opp. Terrenget bestod for det meste av uttørket myr omkranset av store fjell, mye større enn i Fredrikstad. Det var også et yrende dyreliv der, med både edderkopper, øyenstikkere, frosker og lopper som hadde en tendens til å komme kravlende opp på deg. Det ble mange små pauser i løpet av turen, og tempoet var heller labert.

20100908-IMG_1989
20100908-IMG_1994-2

Ved en av våre pauser møtte vi på en annen skole som også var på dagstur. De gikk på barneskolen, og det var vanskelig å skille mellom barneskoleelev og folkehøgskoleelev.
Begge klassene var høyt og lavt på steiner, hytter og lærere. Vår mentale alder har tydeligvis sunket drastisk etter av vi begynte på Møre Folkehøgskule.

20100908-IMG_2001
20100908-IMG_1978

Ved enden av dalen brøt det plutselig ut full vannkrig mellom enkelte av elevene, der Henrik og Tiril kanskje var de som måtte gjennomgå mest. Henrik hadde kjøretime den dagen, og måtte våt og kald skynde seg tilbake til Ørsta, for å ikke å komme for sent. Resten av klassen fant en liten bekk, der de tøffeste valgte å ta seg et lite bad, noen litt mer motvillig enn andre. Hai Biao var ikke helt i sitt rette element, og lagde et slags glede-redsel-smerte hyl i det han endelig kom seg uti. Tiril synes det var utrolig morsomt hvordan enkelte kroppsdeler på guttene forandrer seg i kaldt vann, og kom med bemerkninger som gjorde oss lettere sjokkert.

Det var ingen som hentet oss ved enden av dalen, så vi var nødt til å gå langs E39 tilbake til Ørsta, det var kjedelig. Henrik rakk ikke kjøretimen sin.

Det var en fin tur!

MVH
Kina – Midtens Rike V/ Magnus

Klikk her for å se flere bilder.