Den 24 feb.  Ankom vi Shanghai, Kinas største by. Med hele 17millioner innbyggere. Vi ankom litt ut paa dagen, like etter at mørket hadde lagt seg. Det vi fikk se var en orgie av store bygninger og neon lys over alt. Dette var ett imponerendes syn for en gjeng nordmenn.

I Shanghai kom vi til en mer vestlig kultur, der noen endelig kunne snakke engelsk, men fremdeles var det få.

Klassen i Shanghai

Det første vi gjorde var å sjekke inn på et hostel, der guttene måtte dele seg å bo med fremmede, mens jentene fikk ett rom aleine.  Takket være Heidi fikk vi fri resten av kvelden til å se oss litt om rundt i byen. Heidi hadde prestert å miste passet sitt.
Neste dag, gikk vi langs gågaten for å utforske litt. Deretter gikk vi videre til byplanleggingsmuseet hvor de har mengder med interessante modeller og kart over Shanghai, med mengder av fakta om hvordan Shanghai har forandret seg. I andre etasjen var det mengder av russiske kunstmalerier, det var akkurat det vi hadde trodd vi ville finne i Byplanleggingsmuseet i Shanghai. Senere på dagen så vi ett spektakulært og kanskje ikke helt feilfritt akrobatikkshow, men det var like underholdende likevel;).

Grisens aar Jan Inge i Kinahatt

Over alt er det dekorasjoner for Grisens år

Jan-Inge i «Kinahatt»

Jon og katten smiler mot hverandre oensketre

Jon og katten smiler mot hverandre

 Folk kaster ønsker lapper mot ønsketreet

Siri fuglpersipektiv over Shanghai

Siri spiser, hmmm. godt! kanskje ikke godt etterpå!

Fuglpersipektiv fra Jinmao tower

Dagen etter opplevde vi verdens tredje høyeste bygg, med verdens raskeste heis.  ( 88 etasjer på 45 sekunder) Og masse annet koselige ting.

Vi fikk også kjøpt oss ipods og kamera(og batteri til kamera), på elektronikkhuset i Shanghai.

I Shanghai fikk vi også med oss den store fine dyreparken og magnet tog.

akrobatikk Aske

Akrobatikk i Shanghai

Aske i dyreparken

Jostein, Kine og Mari i byplan museum magnettog

Jostein. Mari og Kine i Byplanleggings museum

Hastighet på magnet tog

På onsdag reiste vi videre til Suzhou og der opplevde vi hvordan man lager silke(Vi fikk også se det verdenskjente silkebroderiet) og symbolske hager.

Shanghai og Suzhou er utvilsomt byer med mye og se, og vi har blitt beriket på opplevelser bare på de fridagene vi har vært der, men vi må jo komme oss videre på turen, så takk for oss.

2000 aar gammel bro Johan bak stenformasjoner

En 2000 aar gammel bro i Suzhou

Johan bak steinformajoner

skrevet av Stian og Jostein