Siden skolestart har vi lært om kinesisk geografi med to viktige elver Yangtse og Den gule floden. Vi har blitt kjent med kinesisk te-kultur, laget dumplings, smakt vårruller og sett dokumentarfilmer om det moderne Kina. Sammen med skolens tidligere lærer Knut F. har vi tatt vare på den truede blomstarten solblom og begynt å samle inn penger til Håpskole-prosjektet.

Litt om kinesisk mytologi og apekongen har vi også brukt tid til. Mer mytologisk historie kommer i løpet av neste uke.

Sakte prøver klassen seg med å spille kinesisk sjakk. Vi tror på at øvelse gjør mester og flere elever kommer til å utfordre kampsportmester An i kinesisk sjakk når han er her på besøk i november.

I skrivende stund har elevene lært 63 av 80 000 kinesiske tegn og prøvd kalligrafi, så vi er godt på vei til å nå vårt mål å kunne beherske både tegn og uttale og kunne kommunisere med de innfødte under studieturen.

Vi tok også pause fra språkundervisningen og gikk på Hallehornet ved Romedalen i strålende vær. I en vakker septemberdag vandret vi langs elven i Ørsta og begynte å lage en historie om en stein. Ferdig film skal komme etter høstferie. Bare gled dere!

Fyldig rapport om aktiviteter i klassen og på skolen finner man på klassen blogg på www.kinaklassen.com.