Elevene på linjen Kina – Midtens rike har hatt seks innholdsrike og spennende uker før høstferien. I timene har elevene blitt kjent med blant annet kinesisk te-kultur, laget både dumplings, vårruller og kungpao-kylling, sett dokumentarfilm om dagens Kina, hørt om kinesisk mytologi og lært om apekongen Sun Wukong.

Klassen har også fornyet kunnskap om pandabjørner, stiftet kjennskap til kinesernes to moderelver Yangtse og Den gule floden, og tatt en visuell reise igjennom Miao-folkets område i sørvest Kina hvilket klassen skal besøke i mars 2017. Frem til høstferien har elevene lært 73 av 80 000 kinesiske tegn og prøvd kalligrafi. I følge elever så vi er godt på vei til å bli autentiske kinesere. 

Den modige klassen var først ute, kjempet seg og gjennomført en vellykket elevkveld med nydelig kinesisk mat og underholdende program med sang, dans og leker på scenen. Etter knapt en ukes forberedelser og øving på fritiden var både klassen og publikum veldig fornøyd med resultatet.

Vandring i den naturskjønne Skorgedalen og fjelltur til Hallehornet skjedde også i strålende Sunnmørsvær. Arbeidet med innsamlingen til Håpskole-prosjektet er også godt i gang.

I skrivende stund er elevene spredd for alle vinder til sine kjære og nære. Vi ønsker alle en god høstferie og sees om en ukes tid.

Fyldig rapport om aktiviteter i klassen og på skolen finner man på klassen blogg.