Den 27.januar var vi framme i Shanghai, etter en lang natt på toget fra Guilin. Vi innlosjerte oss på Captain hostel, som er et møtepunkt for mange ryggsekkturister i byen. Det var befriende å utveksle inntrykk om landet med andre som også var på reisefot. Vi bodde på rom med mange andre folk, og fikk god kontakt med mennesker fra blant annet Japan, USA, Panama, Mexico, Korea, Kina og Sverige. (Mattias…)

Ettersom vi var i den urbane storbyen, måtte vi prøve noen av dens spesialiteter, som blant annet blekksprut. Etter inntatt måltid, var det tid for kveldssightseeing. Da så vi den nye bydelen og økonomiske frisonen Pudong. Tv- tårnet, Jin Mao og mange andre høye bygninger med spesiell design befinner seg nettopp der.

Vår reiseleder og kjære lærer, Sumin Qui, tok oss så med til den store handlegata Nanjing road. Det var her den store frisørfeberen startet. I løpet av de siste dagene har over halvparten av oss vært innom en av de mange trendy salongene.

Endelig kom dagen da vi skulle spise ekte kinesisk frokost. Retter som springrolls, flied rice og stekte deigpinner var store slagere blant de sultne elevene. Neste punkt på programmet var den gamle bydelen. Alle som en falt for den nydelige arkitekturen med gamle tehus og smale gater.

chenghuangmiao

 

 

 

 

 

 

 

 

 Bilde 071

 

 

 

 

 

 

 

Så kom vi til kontrastenes tid, da vi tok den hypermoderne undergrunnsbanen fra The Bund til Pudong. Etter en lunsj bestående av pizza, og vafler med brunost hos gestfrie kollegaer av Villy som jobber i Rolls Royce sitt kontor i Shanghai, Camillas far, reiste vi til topps i verdens tredje høyeste bygning, Jin Mao Tower.

 jmt01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 jmt

 

 

 

 

 

 

 

Med sine 88 etasjer rager den 420.5 meter over bakken.  Herfra hadde vi fantastisk utsikt over store deler av Shanghai. På kvelden var det tid for kinesisk akrobatikk, der aktørene imponerte med sine myke og grasiøse bevegelser.

Vi gleder oss til å komme tilbake, og bli bedre kjent med Shanghai etter vi har vært i de gule fjellene.

Bilde 112

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilde 114

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Zaijian, vi snakkes!

Hilsen fra Kinaklassen