Nå er vi halvveis på vår reise i Midtens Rike. De siste dagene har vi vært i Guilin og Yangshou.

Vi fikk ikke så god tid til å bli kjent med Guilin før vi reiste sørover til den lille fiskerlandsbyen Yangshou, som vi rakk å bli veldig glad i. Der bodde vi i fire netter og fikk oppleve noe av kinas mest fantastiske natur. Overalt kunne vi se sukkertoppfjell i alle formasjoner.
 li01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

fjell1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klassen hadde spesielt store forhåpninger til dette stedet fordi det var her vi skulle besøke håp-skolen og møte fadderbarna våre. I Guilin handlet vi inn skolemateriell til 8151yuan, som vi selv har tjent inn i løpet av høsten. Langs landeveien syklet vi til Lilong –håpskole, og møtet med barna var veldig spesielt.

Særlig rørende var det da Veronica ble fadder for ei foreldreløs jente som var adoptert av ei åtti år gammel dame. Det lille vi hadde med oss spredte stor glede blant barna. Det var rart å oppleve det vi hadde forberedt oss så mye på, noe som ble en helt spesiell opplevelse for hver og en av oss. Besøket gjorde klassen videre motivert for å forbedre forholdene på skolen.

h6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 h2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

h3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

h4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 h5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


h8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

h1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Dagen etter la vi ut på en ny sykkeltur, noen av oss på tandemsykkel. Denne gangen skulle vi besøke månefjellet. Det har fått sin særegne form i løpet av ti tusener av år, dette fjellet som likner på en måne. Turen oppover var  tøff, men det ble raskt glemt da vi kunne nyte utsikten over det vakre landskapet.

Resten av dagen hadde vi fri, og da benyttet Kjersti, Linn og Ingrid seg av et av Yangshous tilbud, nemlig fjellklatring. Sammen med nasjonal mester i Kina utfordret de fjellveggen. Bare så dere vet det adventura….

manef

 

 

 

 

 

 

 

 

 fjell2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siste dag i Yangshou fikk vi igjen nyte byens vakre natur, denne gangen fra båt på Li –elven. Været var tåkete, noe som gjorde det hele eventyrlig og idyllisk. Senere på dagen spiste vi en veldig god middag på en av våre stamrestauranter.

Vi ble godt mottatt av byens vennlige befolkning, noe alle satte stor pris på. Slik fikk vi mange nye bekjente og fikk muligheten til å praktisere litt kinesisk. Derfor var det litt trist å forlate denne koselige lille byen, som alltid vil ha en plass i våre hjerter. 

På vei tilbake til Guilin var vi innom dryppsteinsgrotten Feng Yu Yan. Den ble oppdaget i 1930, er fem km dyp og går under ni fjell. Vi gikk og tok båt, og på veien så vi steinformasjoner som hele tiden er i forandring. Tilbake i Guilin forbereder vi oss til 24 timer på tog før vi når Shanghai – det moderne Kina.

Zaijian!

Hilsen fra Kinaklassen