Huangshan – ”De gule fjellene”

hk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi vandret opp i disse fjellene med godt mot og godt humør. Vi hadde fått vite at fjellene var stappfulle av snø og is, og som de hardbarkede vikingene vi er ventet vi oss minst to meter. Men det viste seg å være snø etter kinesisk målestokk, altså 2cm. Etter å ha sjekket inn på BeiHai Hotell, besteg vi den ene fjelltoppen etter den andre. Vi ble møtt av en fantastisk utsikt og en storslått natur.

Kjersti og Anne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noe av det mest imponerende var alle trappetrinnene som var hugget ut i fjellet, alle ”stier” i fjellene var trapper. Disse ble bygget under ”det store spranget” i Kina på 1950-tallet.

På veien mot en av toppene passerte vi et utkikspunkt med en noe romantisk tone. Her kan du kjøpe en hengelås og gravere inn navnet til deg og din kjære og etterpå kaste nøkkelen utfor stupet slik at forholdet skal vare for evig. Det var flere i klassen som benyttet seg av tilbudet.

Da vi kom tilbake oppdaget vi at alle rommene var iskalde, en plussgrad på det meste, unntatt et eneste rom. Der var det til gjengjeld sinnsykt varmt, ettersom nesten hele klassen klumpet seg sammen i to køyesenger og en enkeltseng. Det endte med at 12 stykker overnattet på et 5-manns rom. Det var gøy!!!!

Neste dag skulle vi besøke ”Apesteinen”. Det er en stein som blir mye brukt i kinesisk mytologi. Det er en svær stein som er plassert oppå et utspring, ingen vet hvordan den har kommet dit. Kineserne kaller steinen også «Flying over stone».

Etter ”Apesteinen” gikk de tøffeste av oss opp til det høyeste punktet i ”De gule fjellene” 1864 meter over havet. ”Vikingene” var Ellen-Cathrine, Anne, Ingrid, Tonje, Linn, Siri, Camilla, Kjersti og Sumin. Vi hadde ikke så god utsikt på grunn av tåke, men det var kanskje like greit, siden det var svære stup på begge sider av den bittelille trappa vi skulle ned. Men det var gøy!!!!

Camilla

Et lite apropos til det hele; det har bare vært omtrent 50 nordmenn oppe i ”De gule fjellene” før oss. Et lite adrenalinkick på linje med adventuras utflukter!

Zaijian!

Hilsen fra Kinaklassen