No har vi vært i Kunming, Yunnan i to dager. Vi ble lovet sol og sommer, men ble møtt med regn og 4+. Der røk sjangsen til å bli brun….. Men humøret steg etter en tur i «Det vestre fjellet», Xishan og massasje (og da mener vi HELE kroppen).

Fra Xishan hadde vi utsikt over hele Kunming – en fasinerende by. På vei opp såg vi flere daoistiske templer. Kontrastene mellom Beijing og Kunming er store. Og det merkes at Kunming er en turistby.

P1120209

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

drageporten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

anne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I dag har vi vært i «Den store steinskogen». Vi vandret rundt i det fantastiske steinlandskapet som ble skapt for 2 millioner år siden, på grunn av kollisjon mellom den europeiske og den asiatiske jordskorpen. Her spiste vi også lunsj. Seinere drog vi til et blomster og fugle marked. Her kunne en få alt fra skillpadder, blomster, hunder og smykker.

steinskogen01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

elefant

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lunsj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I kveld hadde vi felles middag med bursdagsfeiring. Jon Martin og Anne Guro ble begge 20 år. Vi spiste på en restaurant Qi Cai Yunnan. Vi koste oss med en fin middag, kake og vin. Menyen bestod av spesialiteter fra Yi-folket. Det var også underholdning med i prisen.  Det var dans og sang fra forskjellige minoritetsgrupper. Mange fine damer og kjekke gutter 🙂 Vi fikk også delta litt i underholdningen. Og etterpå ble det bursdagssang på flere forskjellige språk. Stemninga var i taket.

middag

 

 

 

 

 

 

 

middag02

 

 

 

 

 

 

 

 


I morgen reiser vi til Xishuangbanna, for å besøke Dai-folket. Som vi skal bo hos i to netter. Der skal vi delta i deres hverdag. Kommer tilbake til Kunming natt til tirsdag.     

Hilsen fra Kinaklassen