Etter en sosial og koselig togtur på 29.5 time (!) var vi framme i Shanghai. Det første som møtte oss var høye skyskrapere, mye lys og en massiv folkemengde. Kjente reklameplakater som pepsi, coca cola og 7up var det og en del av.

Maninder spiser kinesiske nudler
Line hjelper Haakon
Anders venter paa toget

Da vi ankom ”Shanghai Railway Station” var rushtrafikken i full gang. Turen til hostellet ble heseblesende for enkelte taxisjåfører da Ida og Line fikk en litt lengre tur enn oss andre…På hostellet fikk vi tid til dusj og avslapping.

The bund klassebilde

Etter middag på lokal restaurant ventet gågata med sine store shoppingmuligheter, noen shoppet litt mer enn andre..(Linn kremter) Butikkene i Shanghai var mange og store, og gaten kunne friste med utallige KFC, McDonalds og Pizza Huts. Enkelte valgte dyr is på isbar fremfor shopping.
Etter shopping og is tok noen en tur på hostellets ekslusive bar i 6. etasje med panoramautsikt over hele Shanghai. Nydelig!!

Nanjinggata
The bund om kvelden
pause i museet

Frokost på restaurant. Kinesisk standard frokost med gode våruller og ris. Etter frokost ventet sightseeing tog med praktfullt lysshow under Yuangpu elven, som for øvrig også førte oss over til den andre siden. Der ventet Jinmao Tower med verdens raskeste heis. Den tar 45 sek fra 1. – 88. etasje og heisen går 9,1m pr sek. De fleste kjente suget i magen og dotter i ørene. Jinmao Tower er verdens fjerde høyeste bygning med sine 420 m. Ved siden av skal det bygges verdens høyeste skyskraper.

Mari, Ida og Ole-Petter
Inne i Jinmao tower, sett fra 88. etasje til kaffebar
vi er i Pudong mot Huangpu-eleven

Det skulle bli litt av en ”togdag” for etter Jinmao ventet undergrunnsbanen til Longyang stasjon hvor vi tok magnettog tur/retur til flyplassen. Toget nådde i hele 431 km/t i toppfart. Mange business – folk og noen andre turister, kjempegøy!!!

vi proever magnettog

Undergrunn igjen, nå ventet lunsj på fin restaurant på et stort kjøpesenter. Etter lunsj tok vi taxi til ”fake market”. Vi pruta og kjøpte, mye nyttig og en del unyttig. Noen var trøtte og dro hjem, mens andre ventet til rushtiden og holdt på å ikke rekke hjem til middag. Enkelte av oss fikk motorstopp midt på hovedveien, og skjønte fort at ”haiketegnet” ikke funket i Kina. Det betyr ”bare bra”. Vi rakk akkurat middag og showet med utrolig akrobatikk. Imponerende!!
De fleste av oss var trøtte etter en opplevelsesrik dag og det ble tidlig kveld.

akrobatikk i Shanghai

Frokost på restaurant i dag også. Turen gikk videre til den gamle byen hvor shopping og opplevelser ventet. Det var folksomt og mange inntrykk på en gang. Lukter, lyder, fisker og suvenirer.

Anders og ingebjorg
Anders og Ingebjørg i den gamle bydelen

Shanghai museum og byplanleggingsmuseum besøkte vi. Shanghai museum har en masse flotte kunstgjenstander med blandt annet bronse fra 1100 tallet før Kristus, keramikk fra Kinas steinalder og frem til 1900 tallet og vakker kalligrafi. Dette museet regnes som et av Kinas aller beste. Byplanleggingsmuseet viste fremtidsplanene for Shanghai. Veldig spennende!!

vasen fra 1100-talet
Shanghai i modell
En modell av Shanghai i Byplanleggingsmuseet

I morgen venter en liten togtur på 40min til Suzhou, Østens Venezia med Keiserkanalen og fine hager. Gleder oss!!

Zai jian!!! Fra Mari, Marie og Linn.