Endelig er vi her. Beijing er en flott by. Under disse fire dagene har vi opplevet mye:folkeliv, historiske minner, ekte kinesisk mat, sykkeldrosje, museum, Kungfu forestilling, Peking-opera osv.

benedicte med vakt himmelens tempel

Benedicte med vakt

I Himmelens tempel

I Den forbutte by fikk vi se mye spennende, men det var mye som var under restaurering til og lignende i 2008. Kungfu mesterne viste oss hvordan de hadde fått i stand et forrykende show. Blant annet brukte de ekte sverd, spikermatter og jernstenger.

spill kinesisk sjakk Xiangqi sykkeldrosje

Spill Xiangqi – kinesisk sjakk

Sykkeldrosje i Hutong

Benedicte trimmer gatekjoekken

Benedicte trimer

Gatekjøkken

Vi hadde en fin tur til den kinesiske mur hvor seks spreke gikk opp…( Benedicte, Line, Jostein, Aske, Siri og Sumin), resten tok en taubane. På muren spiste vi lunsj og tok bilder. De fem sprekeste var sporty og gikk ned også (Benedicte, Jostein, Aske, Siri og Sumin). Når vi kom til bussen stod selgerne i kamp posisjon, klare til å kaste varene etter oss som spyd. Tommy ble et enkelt bytte for disse blodtørstige villmennene. Så tok vi turen innom Yaxiu markedet som er et innendørs marked på fem etasjer, hvor de solgte alt man kunne tenke seg av falske merke klær, belter, sko, elektronikk, smykker og diverse lekre stoffer, ett mekka for prutere. Denne kvelden var det få som gikk sulten i seng, etter et heftig møte på pizza hut gikk alle til sengs gode og mette.

Line, Aske, Siri, Jostein og Benedicte paa muren

Line, Aske, Siri, Jostein og Benedicte på muren

I Capital Museum vi fikk se mange fantastiske kunst verk fra alle tidsepoker. Der fikk vi også prøve oss på kinesisk trykke kunst. Peking opera var en fargasprakende oppvisning med mange lyse toner og mye akrobatikk.

line pekingopera

Line tar pause på muren

Peking opera

Heidi og Tommy i Den forbudte by trommetårnet

Heidi og Tommy i Den fobudte by

i Trommetårnet

erhu Kinamat

Pensjonister spiller erhu i Tiantan park

God mat

utenfor den forbudte by

Utenfor Den forbudte by

Imorgen er det nyttårsaften. Vi reiser videre til Hangzhou i det sørlige Kina for å feire Grisens år.

Skrevet av Line og Benedicte