Ekstremsport Sunnmørsalpene og Peru: Vinter og vår

Slide image
Toppturjenter i Sunnmørsalpene
Slide image
Turkos i Sunnmørsalpenes bakgård
Slide image
Vårskitur til Patchellhytta med Slogen i bakgrunnen
Slide image
Skikjøring i Ørsta skisenter
Slide image
Snøhuletur i Hornindal
Slide image
Vidsyn over enden av Sunnmorsalpene
Slide image
En helt ok skoledag med Fingeren og Kolåstinden i bakgrunnen
Slide image
Sikker ferdsel er grunnleggende for vår bruk av Sunnmørsalpene
Slide image
Vi øver frikjøringsteknikk på Strandafjellet
Slide image
Vår lokalkunnskap gir tilgang til de ukjente perlene i Sunnmørsalpene
Slide image
Topptstøt mot Nordre Sætretind
Slide image
Topptur i urørt terreng
Slide image
Tur etter evne er avgjørende for opplevelsen vi får
Slide image
Havpadler i solnedgang på Borgundfjorden


Den einaste folkehøgskulen i Sunnmørsalpane!

Møre Folkehøgskule er den einaste folkehøgskulen som ligg i Sunnmørsalpane, eit av Norges mest snøsikre og spektakulære fjellområder.

Denne beliggenheten bruker vi for alt den er verdt, det er Møre Folkehøgskule som kjenner Sunnmørsalpane best, gjennom skitimer med elevene.

Målet for vinterhalvåret er at vi skal kome oss ut i fjella og oppleve skiglede, uavhengig av ferdighetsnivå.

Vi starter skiundervisninga med leik og moro, og bygger opp sjølvtillit og evne gjennom teknikkinstruksjon, til å etter kvart kunne gyve laus på større fjell og toppturar.

Skikøyring skal vere moro, og derfor er opplæringa lystbetont, enten vi holder på i preparert bakke eller beveger oss oppover i Sunnmørsalpane i urørt snø.

Denne filmen viser ein av våre puddertur til Strandafjellet Skisenter, der vi brukte ei veke på øve inn frikjøringsteknikk:

Skredlære og sikkerhet

Møre Folkehøgskule har kompetente og erfarne lærere, som tar skredsikkerhet på alvor. Det betyr at vi har alltid tenker sikkerhet først, i tillegg til at vi legger turene opp etter elevenes ferdigheter og motivasjon. Det betyr også at vi har komplett skredutstyr til lån for elevene, slik at skulen kan være sikker på at elevene bruker det beste utstyret som finnes.

For å kunne køyre sikkert på ski utanfor preparerte løyper, må ein ha kunnskap og ferdigheiter om snøskredlære og kameratberging.

Skulen held derfor praktisk anvendbare leksjoner om desse emna, slik at elevane lærar seg å bruke bratt terreng på ein trygg måte.

Ekstremsportfestivalen X2

Elevene har eget opplegg med oppgaver som frivillige, både i forberedelser og under gjennomføringa av arrangementet. Klikk her for å sjå fotoserie frå X2 Festivalen 2012.

Utstyrskrav:

For at elevene skal ha mest mulig glede av skikjøringa, forutsetter vi at elevene bruker toppturski, eller snowboard beregnet for frikjøring.

Møre Folkehøgskule tar sikkerheten på alvor, og er den einaste folkehøgskulen i landet som kan tilby utlån av komplett skredutstyr til sine friluftslivelever.

Du trenger derfor ikke å tenke på å måtte kjøpe skredsøker, spade eller søkestang!

Ved spørsmål om linja ta kontakt:

Eirik Loftesnes

Lærar
Litt om meg:

Almennlærer, med spesialisering i friluftsliv og kroppsøving. Lang fartstid fra Forsvaret, med erfaring fra bla. rekognosering og overlevelsestjeneste. Har omfattende erfaring fra arbeid barn og ungdom, fra grunnskole, barnevernsinstitusjoner og folkehøgskole. Er genuint opptatt av natur, særlig fjell og ski. Lommekjent i Sunnmørsalpene og trives best ute. Linjelærar Ekstremsport Sunnmørsalpane og Peru.