Kina – Midtens rike med Japan: Studietur til Kina og Japan

Det er ingen tvil om at reisen til Kina og Japan er det største høydepunktet i hele skoleåret.

På den seks veker lange turen krysser vi mer enn 8.000 kilometer kinesisk land, og du får se og oppleve alt man har lært om før turen. Med en varighet på seks uker og med våre to lommekjente kinesiske lærere, er dette en reise du aldri får oppleve igjen! Vi rører ikke bare ved landets overflate. Det er ikke bare Beijing med Den forbudte by og Den kinesiske mur, pandabjørner eller storbyer som Shanghai og Hangzhou som skal besøkes, men også avsidesliggende områder av Kina som gjennomsnittsturisten, både kinesisk og europeisk ikke når frem til.

De idylliske små landsbyene ved foten av De gule fjellene, den vakre Li-elven i karstlandskap, kanalbyer i Yangtse-deltaet som er kjent for «Østens Venezia» er også med på listen over destinasjoner. Vi drar også til den sørvestlige regionen med en helt unik og uovertruffen variasjon i naturlandskap, terrasserte rismarker, frodige skoger, mengder med fosser og et enormt spennende kulturelt mangfold. Der kan vi stifte kjennskap med noen av Kinas 55 minoritetsfolk.

Kontrastenes Kina fra det rike til det fattige, fra det pulserende bylivet til det primitive landsbylivet, og fra storslåtte templer til høye fjell saumfares på best mulig vis i løpet av linjeturen. De enorme forskjellene kommer tydelig fram under besøket på håpskolen, hvor elevenes kinesiskkunnskaper blir satt på prøve.

Etter oppholdet i Kina reiser linjen videre til Japan for å besøke Kyoto, Tokyo og små bygder rundt omkring. Vi pleier å komme frem til Japan i slutten av mars for å få med oss den kortvarige men nydelige kirsebærblomstringen i landet.

Studieturen i år går til Det vakre Taiwan og Japan. Den skal vare fra 20.februar til 2.april, totalt 43 dager. Klikk her for å lese reisebrev fra studieturen 2020.

Klikk her for å se reisebrev og bilder fra studieturen 2019, 45 dager.

Klikk her for å se og lese mer om hva studieturen 2018 handlet om:

Ved spørsmål om linja ta kontakt med ein av linjelærarane:

Studieturar til Kina og Japan – Møre Folkehøgskule