Tidlegare elev: Jeg fant tidlig ut på videregående at når jeg var blitt ferdig, så ville jeg trenge et friår. Lite visste jeg da hvor mye dette året, på Møre folkehøgskole, ville ha å si for meg videre.

Jeg søkte meg inn på linjen ‘’midtens rike med Japan’’ på Møre folkehøgskole på grunn av det hørtes interessant ut. Jeg hadde i en lengre periode vært nysgjerrig på den asiatiske kultur og med den 6 ukers lang studieturen gjennom Kina og Japan, så var det ikke tvil om at dette var noe jeg ville gjøre. Jeg angrer ikke et sekund på dette.

På folkehøgskolen er det en hel haug med forskjellige aktiviteter som man kan delta i. Det finnes blant annet forskjellige typer valgfag der man kan ha alt fra strikking og ballspill, til klatring og hestestell. Selv valgte jeg blant annet massasje som valgfag, og jeg skal love deg, å starte dagen med å bli massert i en time er virkelig ikke noe man klager over.

Det tok meg heller ikke mange dager før jeg forelsket meg i landskapet rundt Ørsta. Sunnmøre har sin vakre natur å by på, med sine majestetiske fjell og praktfulle fjorder. Så i løpet av året har det derfor blitt mange utrolige flotte turer, og på grunn av dette har jeg blitt bedre kjent med friluftsmennesket i meg.

Hver Linje har sitt eget form for opplegg som er satt opp av de forskjellige linjelærerne. De som går kinalinja er så heldige å ikke bare ha en, men to helt fantastiske linjelærere som gjør absolutt alt de kan for å sørge for at nettopp du som elev skal få et opplevelsesrikt og trivelig opphold. Året hadde virkelig ikke vært det samme uten dem.

Etter året mitt på Møre folkehøgskole sitter jeg nå igjen med flere ting: Drøssevis med kunnskap om Kina og Japan som jeg neppe ville fått noe annet sted, ufattelig mange gode minner som jeg kan se tilbake til, og venner som jeg kommer til å ha livet ut.

Å Søke meg til Møre folkehøgskole er helt uten tvil den beste avgjørelsen jeg har tatt så langt i mitt liv.

Jørgen Holand / Kina – Midtens rike med Japan