Elev 2010-2011: Uendelige valgmuligheter og et lite akademisk slektstre i kombinasjon med presset om å «finne seg selv», endte naturligvis med et tenkeår.

Dette tenkeåret tilbragte jeg på Møre Folkehøgskule, som et resultat av at en annonse fikk meg til å tenke: Kina er sikkert kult, og hele 6 reiseuker!!

I naturskjønne omgivelser ble dette et år for å vokse som menneske. Man får reist og sett mye spennende som man kan skryte av i ettertid, man blir litt modigere av å stå på scenen og melder seg raskt til aktiviteter man kanskje ikke hadde tatt initiativ til helt på egenhånd (f.eks gå opp på et 3000 meter høyt fjell i snøvær).

Jeg knyttet også relasjoner til mennesker som er så forskjellige fra meg selv at jeg antageligvis aldri hadde møtt dem på en felles arena utenfor skolen. Dette synes jeg er særlig verdifullt fordi jeg får innblikk og impulser fra andre miljøer en hva samfunnsstrukturen der ute leder deg til i kraft av å følge allerede etablerte interesser og tankemønstre.

Jeg tror heller ikke jeg lyver hvis jeg sier at min klasse (inkludert lærerne) hadde flest originaler på skolen, en utrolig fargerik gjeng som det var umulig å kjede seg sammen med.

På folkehøyskolen opplevde jeg at det var rom til å være menneske 100%; jeg har ledd, grått, vært snill, slem, modig, forelsket og aldri delt så mye av meg selv i hele mitt liv. Men så har jeg også fått mye tilbake; både en bedre, mer selvsikker og allsidig versjon av meg selv, samt venner for livet.

Tiril Elise Strand Johnsen / Kina – Midtens rike