Tidlegare elev: Søkte egentlig på Møre Folkehøgskule for å prøve noe nytt. Noe spennende. Mye av grunnen var jo også for å kunne reise ut i verden.

Som en umoden gutt på hele 20 år hadde jeg noe som manglet inni meg, en sans for selv. Jeg kunne ikke identifisere meg blant alle de rare individene i verden, og heller hadde jeg ikke nok selvinnsikt til å kunne vite hva jeg skulle gjøre med livet.

Søkte egentlig på FHS for ingen annen grunn enn å prøve noe nytt, noe spennende. Mye av grunnen var jo også for å reise. Jeg ankom Møre ca 6 uker etter de andre pga. sen søknad. Det første som møtte meg var mange mennesker, de var på rommet mitt. Aldri møtt en så åpen og velkommen gjeng.

Klassen min var mildt sagt en blanding av de rareste, morsomme menneskene jeg noensinne har møtt i mitt liv. Det tok litt tid før jeg følte meg hjemme, men som en person som har flyttet mange ganger over hele verden er den følelsen vanskelig å finne, men den var der plutselig.

Som halvt asiater har Asia er spesiell plass i mitt hjerte. vi hadde de to tøffeste og flinkeste lærerne jeg noensinne har hat æren av å lære fra. Sumin og Haibiao er kremen av kremen og ingen kan si noe annet! 

Kina-turen som vi hadde som høydepunktet av året var en av de mest inspirerende og morsomme turene jeg noensinne har hatt, 6 uker i et land der hvor majoriteten av menneskene aldri har sett en utlending. Hvor i mine øyne det var en kultur som var urørt, all historien i de minste ting i Kina fikk meg som nordmann til å føle meg liten. Og det er noe alle burde ta og føle litt på. Men toppen av kransekaken var Chengdu, der vi fikk sett PANDAER!

Alle aspekter av Møre Fhs var en nytelse fra den ene enden til den andre. og selv om ikke kanskje det akademiske ble satt utrolig mye fokus på, var det de sosiale og intime relasjonene du skapte som gjorde at du kunne vokse. Og det er noe jeg føler du aldri kan finne noe annet sted i verden.

Ps: Største klisjeen ever, jeg fant mitt livs kjærlighet og vi har holdt sammen i alle år etter Fhs.:-)

Olaf Sandnes / Kina – Midtens rike