Tidlegare elev: Et år på Møre Folkehøyskole er ikke bare et friår fra studier, men et minnerikt og betydningsfullt år. For meg ble det et år fylt med utrolige opplevelser.

Disse utrolige opplevelsene ble delt med en enorm flokk forskjellige mennesker fra alle landets kanter. Det å velge denne skolen og linja Kina- Midtens rike viste seg å bli et av de beste valgene jeg har tatt i mitt 22 år lange liv.

Jeg lærte så mye om meg selv og fikk et eventyrlig år med utfordringer og spennende muligheter. Jeg ble kjent med mange sære og unike mennesker som jeg aldri ville komme i kontakt med ellers, det ble en positiv erfaring som satte spor. Det brakte også fantastiske mennesker inn i livet mitt som jeg tok med meg ut av skolen og på veien videre.

Hvis du lurer på hva som gjør Møre Folkehøyskole så unik, så er det helt klart beliggenheten. Skolen ligger i Sjarmerende Ørsta der den bader seg midt i smørøyet av Sunnmørsalpene og gir muligheter for aktiviteter både til havs, fjells og til elvs. Et valg av denne skolen inkluderer også unike naturopplevelser som du ikke får nokk av (det fikk i alle fall ikke jeg).

Selve skolen har en gammel sjarm over seg, der blant annet peisestuen med piano er et koselig samlingspunkt og biblioteket er et fint sted der man kan trekke seg tilbake og benytte både pc, mange bøker og fin utsikt. Kina-Midtens rike gjorde dette året helt suverent og det ble virkelig et år utenom det vanlige.

Linjen har de beste lærerne som selv kommer fra Kina, det gjør at du virkelig får en sann lærdom om både språket, kulturen, historien og ikke minst en skreddersydd spesialtur rundt om i Kina. De bidrar også stort med å gjøre året bedre og unikt med sin gjestfrihet, personlighet og sin sans for humor.

Lengter tilbake til året der omverdenen forsvant å vi levde i en boble med hverandre og naturen!

Jannicke Fagerås Midtsand / Kina – Midtens rike