Tidlegare elev: – Jeg elsket å ha timer med Haibiao og Sumin med tema som språk, historie, kultur og matlaging. Det har gitt meg et mer sammensatt syn på både Kina og landets folk og kultur.

Jeg har vært veldig innstilt på å gjøre så mye ut av året som mulig. Derfor var jeg veldig engasjert i elevrådet og opptatt av å finne på mest mulig gøye ting. Det var veldig givende å være med å arrangere store og små begivenheter på skolen; som Halloween og juleball eller karaoke og slip’n slide. Fritiden vi fikk benyttet jeg mye i Ørstas vakre naturområder.

Videre var studieturen perfekt og noe helt spesielt; i en klasse er det alltid noen som enten vil ut på oppdagelsesferd eller ta det rolig å chille. Jeg prøvde å være mest mulig på farten og benyttet meg masse av Sumin og Haibiao som vet hvor det er verd å dra, og hva som er spennende å oppleve. Blant annet likte jeg Lingyin Tempelet i Hangzhou veldig godt.

Jeg har aldri helt skjønt hvorfor jeg aldri hører noe negativt om det å gå på folkehøyskole, men etter å ha tilbragt et år på Møre Folkehøgskule vet jeg med sikkerhet hvorfor. For folk er åpne, hyggelige og innstilte på å ha et helt fantastisk år, og det er nok derfor året på Møre Fhs har vært et av de beste årene i livet mitt.

Amanda Thunes Truyen / Kina – Midtens rike med Japan 2016/2017