Tidlegare elev: – Jeg valgte Møre Folkehøgskule fordi jeg hadde en stor interesse for animasjon men ikke var helt klar for å sette i gang med et seriøst studie enda.

– Beliggenheten til Møre Folkehøgskule var perfekt siden jeg også var glad i snowboard, klatring og friluftsliv. Noen nyttige tips til animasjonselever? – Vær tålmodig og ha det gøy i prosessen, det merkes på det ferdige resultatet. Husk at det ikke er umulig å jobbe med animasjon, bare ganske vanskelig. Verden har alltid bruk for flinke folk og flinke folk kategoriseres ikke bare av tegneferdighetene dine.

Har du tatt videreutdanning etter Møre Folkehøgskule og animasjonslinja? – Jeg har gått Animasjonslinjen ved Høgskulen i Volda. Den linja er like bra som folk sier.

Hva gjør du nå? Hva jobber du med? – Jeg har jobbet med animasjon for TV, film, reklame og dokumentar i 6 år. Har laget over 60 vignetter for Norges største TV-kanaler og produksjonsselskaper. Mange av programmene er gullrutevinnere. Eksamensfilmen min fra Volda vant flere Norske og internasjonale priser og ble vist på filmfestivaler over hele verden. Har akkurat startet selskapet ”animaskin” (www.animaskin.no).

Søk på Julian Vargas på Vimeo: https://vimeo.com/user1345280/videos

Julian Vargas / Animasjon Japan