Tilsette ved Møre folkehøgskule

Sentralbord: 70 04 19 99
Servicetelefon:  481 18 525
E-post skulen: kontor@more.fhs.no

Leiing (administrasjon)

Einar Opsvik

Rektor
Litt om meg:

Eg har jobba som inspektør ved Møre folkehøgskule sidan 2004 og etter eit opphald i anna verksemd på tre år er eg frå august 2018 tilbake som rektor. Eg brenn for at alle som er elevar på Møre folkehøgskule skal oppleve det beste, kjekkaste og mest lærerike året i livet. Av utdanning kan eg nemne barnevernspedagog, musikk, veiledningspedagogikk og skuleleiarutdanning.

Martin Staxrud

Inspektør
Litt om meg:

Utdanning frå Norges Idrettshøgskole i fagområda Kultur og Idrettsforvatning, Faglærer Idrett, Idrettspsykologi og avsluttende master i Coaching. Jobba 15 år som fagkonsulent på kraft/styrke-avdelingen for Olympiatoppen. 10 år som studieleiar for idrett for Gateway College og Høgskulen i Sogn og Fjordane. Aktiv karriere som bokser og lidenskaplig hobby med surfing.

Birte Einan

Internatleiar
Litt om meg:

Eg har jobba som lærer i friluftsliv ved Møre Folkehøgskule sidan 2006. Etter permisjon i eit og eit halvt år er eg no tilbake som 50% internatleiar, og 50% lærar, primært valfag. Eg har eit ønske om at alle som er hos oss skal ha det godt, få gode opplevingar, nye venar og lære litt om seg sjølv på godt og vondt. Av utdanning er eg allmennlærar med ein bachelor i idrett og friluftsliv.

Lærarar (undervisning)

Tiina Mänd Jüring

Lærar
Litt om meg:

Linjelærar Animasjon med Japan. Utdannet ved kunstskole i Pärnu, Kunst Akademiet i Tallinn, animasjonsopplæring ved Estisk Tegnefilm Studio, animatør ved studio «Estisk Tegnefilm». Har skrevet og tegnet barnebok, og har oversatt norsk barnebok til estisk.

Eirik Loftesnes

Lærar
Litt om meg:

Almennlærer, med spesialisering i friluftsliv og kroppsøving. Lang fartstid fra Forsvaret, med erfaring fra bla. rekognosering og overlevelsestjeneste. Har omfattende erfaring fra arbeid barn og ungdom, fra grunnskole, barnevernsinstitusjoner og folkehøgskole. Er genuint opptatt av natur, særlig fjell og ski. Lommekjent i Sunnmørsalpene og trives best ute. Linjelærar Friluftsliv Sunnmørsalpane.

Tor-Erik Moen

Lærar
Litt om meg:

Lærar historie, idrett og frlluftsliv, fordjupning i ski og tropisk friluftsliv. Utdanna arktisk naturguide (frå Svalbard) og særs glad i å vere ute i natur. 10 års arbeide med ferietilbud for barn og unge. Bodd over lengre tid i New Zealand, Svalbard, Dominikanske republikk og Grønland. Etter 10 år på Sunnmøre ser eg moglegheiter i alle årstider, då spesielt leik, surf, ski, klatring og sykling. Tilsett sidan 2012 og er no linjeleiar for Linjelærar Ekstremsport Sunnmørsalpane.

Christian Howlid

Linjelærar
Litt om meg:

Faglærer og Mastergrad i kroppsøving fra HiH og HINT. Personlig trener (PT) fra SATS/Elixia. Trener 1 og 2 i Alpint og Telemark. Dykkersertifikat PADI Open Water & Advanced. Svart belte i Tae Kwon Do og Blått i Kickboxing. Fallskjerm og Paragliding-kurs. Diplomert massør fra Naprapathøyskolen i Stockholm. Viderekommende kurs i behandling av idrettskader, triggerpunkt og stretching. Livredder instruktør. Linjelærar FIT - Friluftsliv Idrett Trening.

Sumin Qui

Lærar
Litt om meg:

Utdanning i språk, litteratur og lingvistikk fra universitetet i Beijing og i Stockholm. Jobba som lærer på universitetet i Beijing og som tolk og oversetter både i Kina og Skandinavia. Skreddersydd og ledet utallige reiser både for grupper og individuelle bakcpackers til Kina og andre asiatiske land. 15 år som linjelærar i Kina - Midtens rike med Japan.

Haibiao Miao

Lærar
Litt om meg:

Utdanning i språk og litteratur i Beijing og IKT i Norge. Jobba i 10 år som journalist og redaktør i China Radio International i Beijing. Jobba som journalist i Pakistan. Jobba 2 år som markedsansvarlig og datakonsulent i Beijing Convoyland Co. Ltd. En av to linjelærere i Kina - Midtens rike med Japan.

Hilde Maria Nicolaisen

Lærar
Litt om meg:

Har bodd ute i havgapet på Sunnmøre i 18 år. Stortrives med å bestige de kvasse tindene i Sunnmørsalpene, klatre i en fjellvegg, være på sjøen eller løpe en lang tur i fjellet. Utdanning: 3-årig faglærerutdanning i kroppsøving og et mellomfag i Idrett. Kultur. Samfunn fra Norges Idrettshøgskole. Utdanning i musikk, religion, journalistikk og en mastergrad i undervisning og læring fra Høgskulen i Volda. Er gruppetrenerinstruktør, Aktivitetsleder Hav og har Trener 1 utdanning gjennom Norges klatreforbund. Linjelærer Friluftsliv X Bali – topptur, klatring og surf.

Internat, kjøken, vaktmeister (IKV)

Beate Aasen Flø

Internatmedarbeidar
Litt om meg:

Eg har ansvar for at daglege rutinar på internatet fungerar inkludert organisering av elevvask og husvask. Ved store arrangement og overnatting og utleige i sommarsesongen har eg ei sentral rolle i organisering og booking. Eg har jobba på skulen sidan 2003.

NB: Mobilnummeret 488 99 340 tek ikkje imot SMS. Bruk e-post.