Tilsette ved Møre folkehøgskule

Sentralbord: 70 04 19 99
Servicetelefon:  481 18 525
E-post skulen: kontor@more.fhs.no

Leiing (administrasjon)

Rune Hovde

Rektor
Litt om meg:

Eg vart tilsett som rektor ved Møre folkehøgskule frå august 2021 og har tidlegare vore ordførar i Ørsta kommune, kommunedirektør i Stryn kommune, og har og vore strategi- og utviklingssjef i Tussa Kraft AS. At eg og har bak meg om lag ti år som lærar i ulike stillingsprosentar kjem nok godt med i stillinga som rektor. Det meste av lærarerfaringa mi har eg frå Volda vidaregåande skule. Eg er utdanna «Master of Business and Marketing» frå BI og «Master of Management» frå USN.

Martin Staxrud

Inspektør
Litt om meg:

Utdanning frå Norges Idrettshøgskole i fagområda Kultur og Idrettsforvatning, Faglærer Idrett, Idrettspsykologi og avsluttende master i Coaching. Jobba 15 år som fagkonsulent på kraft/styrke-avdelingen for Olympiatoppen. 10 år som studieleiar for idrett for Gateway College og Høgskulen i Sogn og Fjordane. Aktiv karriere som bokser og lidenskaplig hobby med surfing.

Kristine Velle Rishaug

Internat- og kontorleiar
Litt om meg:

Utdanna ergoterapeut ved Høgskulen i Oslo og starta master i organisasjon og ledelse ved NTNU i Trondheim. Har jobba 10 år som HMS- rådgiver i ulike bedriftshelstenester i Oslo og på Sunnmøre. Har i 5 år jobba som karrierettleiar og hjelpe mennesker tilbake til arbeidslivet. Er ein svært sosial person, er glad i fjell og sjøliv, mennesker og at dei rundt meg skal både trivast og ha det godt, eg likar å reise og er glad i god mat.

Beate Aasen Flø

Kontor- og internatmedarbeider
Litt om meg:

Eg har ansvar for at daglege rutinar på internatet fungerar inkludert organisering av elevvask og husvask. Ved store arrangement og overnatting og utleige i sommarsesongen har eg ei sentral rolle i organisering og booking. Eg har jobba på skulen sidan 2003.

Lærarar (undervisning)

Tiina Mänd Jüring

Linjelærar
Litt om meg:

Linjelærar Animasjon med Japan. Utdannet ved kunstskole i Pärnu, Kunst Akademiet i Tallinn, animasjonsopplæring ved Estisk Tegnefilm Studio, animatør ved studio «Estisk Tegnefilm». Har skrevet og tegnet barnebok, og har oversatt norsk barnebok til estisk.

Sumin Qui

Linjelærar
Litt om meg:

Linjelærar Kina - Midtens rike med Japan. Utdanning i språk, litteratur og lingvistikk fra universitetet i Beijing og i Stockholm. Jobba som lærer på universitetet i Beijing og som tolk og oversetter både i Kina og Skandinavia. Skreddersydd og ledet utallige reiser både for grupper og individuelle bakcpackers til Kina og andre asiatiske land. En av to lærere på kinalinjen med over 15 års fartstid.

Haibiao Miao

Linjelærar
Litt om meg:

Linjelærar Kina - Midtens rike med Japan. Utdanning i språk og litteratur i Beijing og IKT i Norge. Jobba i 10 år som journalist og redaktør i China Radio International i Beijing. Jobba som journalist i Pakistan. Jobba 2 år som markedsansvarlig og datakonsulent i Beijing Convoyland Co. Ltd. En av to lærere på kinalinjen med over 15 års fartstid.

Jan Vidar Øyen

Linjelærar
Litt om meg:

Linjelærar Ekstremsport Sunnmørsalpane. Eg har vore i arbeid med fjellføring og turisme i 12 år og er no vikar for Tor-Erik Moen som har permisjon i skuleåret 2022-2023. Min faglege bakgrunn har eg i frå Høgskulen i Volda med ein Bachelor i Idrett og friluftsliv med ekstra tyngde mot opplevingsturisme. Eg er og Vegleiar Høgfjell NF, jökla II, Trener 2 i klatring og aktivitetsleder Hav. Sunnmørsalpane er min heim og leikeplass, og eg gleda meg til å invitere dykk inn!

Stina Elin Johansson

Linjelærar
Litt om meg:

Linjelærar Friluftsliv Sunnmørsalpane. Gleden for og i naturen har styrt mange av de store valgene i mitt liv. Jeg har en Bachelor i Idrett, friluftsliv og ledelse fra Høgskulen i Volda og i Sverige, samt en påbyggingsutdanning i pedagogikk og Livsstyrketrening. Har arbeidet som formidler og lærer i friluftsliv i mange år. Klatring, ski, fjellturer og gode mennesker er det som gir meg glede!

Rune Østreng

Linjelærar
Litt om meg:

Linjelærar Friluftsliv X - Bali. Bakgrunn fra Høgskulen i Volda med en Bachelor i idrett, samt fordypning innenfor friluftsliv. Har pedagogisk videreutdanning og tar nå en Master innenfor idrettsvitenskap. Jobbet 5 år innenfor helsetjenesten/barnevern. De store lidenskapene mine er innenfor Ski og Surf. Gleder meg masse til å ta dere med på alle opplevelsene.

Christian Howlid

Linjelærar
Litt om meg:

Linjelærar FIT - Friluftsliv Idrett Trening. Faglærer og Mastergrad i kroppsøving fra HiH og HINT. Personlig trener (PT) fra SATS/Elixia. Trener 1 og 2 i Alpint og Telemark. Dykkersertifikat PADI Open Water & Advanced. Svart belte i Tae Kwon Do og Blått i Kickboxing. Fallskjerm og Paragliding-kurs. Diplomert massør fra Naprapathøyskolen i Stockholm. Viderekommende kurs i behandling av idrettskader, triggerpunkt og stretching. Livredder instruktør.

Internat, kjøken, vaktmeister (IKV)

Beate Aasen Flø

Kontor- og internatmedarbeider
Litt om meg:

Eg har ansvar for at daglege rutinar på internatet fungerar inkludert organisering av elevvask og husvask. Ved store arrangement og overnatting og utleige i sommarsesongen har eg ei sentral rolle i organisering og booking. Eg har jobba på skulen sidan 2003.