Marsa Alam gruppe 2 dag 5 029

Klassen var delt inn i 2 grupper for dykke og snorkle aktivitet i Marsa Alam.Her kommer bilder fra hva den andre gruppen opplevde. De såg litt mer enn første gruppe, deriblant  hvit-tipp hai, delfin og kjempeskilpadder.


Her ser vi dem øve på å en etter en ta av og på masken under vann.

Her ser vi noen av de kule snorklerne. Det var bare de som såg hai denne gangen, så det kan være til ettertanke til dem som tror de MÅ ta dykkerkurs her nede. En får vel så fine opplevelser ved å fridykke. De beste lysforholdene er mellom 0-5m, deretter forsvinner lyset og fargene gradvis. Elevene har tatt disse 2 bildene selv.

Her ser vi noen av de mer farlige fiskeslagene i rødehavet. Til venstre en av de aller farligste; Devil Scorpionfish som du ikke bør tråkke på, og som kan være vanskelig å oppdage. Og til høyre lionfish som glir godt inn i omgivelsene. Denne har giftige lange pigger. Ingen av disse fiskene er redd oss og lar oss komme helt innpå om vi tør.


Her leker elevene seg under vann.

DSC_1158

Mot slutten av uka var det en koselig barbeque langs stranden på kvelden med underholdning av lokale musikanter, og hvor også læreren dro fram sine kali/escrima kunster med pinner med glør på.

DSC_1179

Den siste dagen var det dags for båttur med soldekk, ut til ett dykke og snorklested som heter Dolphinhouse, hvor delfiner bl.a. holder til. Herfra dykket og snorklet vi. Her ser vi elevene gjøre seg klare, og hoppe ut i vannet med utstyr på. 


På vei tilbake mot land fulgte disse delfinene etter båten et godt stykke i stor fart og med flotte hopp. Til stor begeistring for elevene.

På bildet til venstre synes en av kjempeskilpaddene som spiser gress på bunnen. De hailiknende fiskene på ryggen er ca 80 cm i lengde. Haien i bildet til høyre kommer snart…  Haibildet ble nemlig tatt med gammeldags film og må fremkalles først. Vær tolmodig og ta en ny titt på artikkelen senere.

2 (143)

Snart vil det også komme en reportasje med bilder fra blant annet safarien og fellukka-seglturen til elevene. Imens får du en smakebit her. I bildet til høyre skimtes de små egyptiske pyramidene i bakgrunnen…


To blide venninner ombord i seglbåten under solnedgangen!

Og her en smakebit fra safarien til elevene. Krabaten til høyre står for transporten.

Følg med i siste episode fra egyptturen