2 lærere, 1 assistent og 18 elever ankom Cairo i Egypt mandag 8. jan

Etter å ha funnet pyramidene og sfinxen i Cairo var det dags for å dele gruppen i 2.

Hvor ene halvdelen dro til frodige Luxor langs Nilen og andre halvdel til Marsa Alam ved Rødehavskysten for dykkeropplæring.

 

 

Dette blinkskuddet tok assistenten den 6. dagen i Marsa Alam, hvor vi tilbringer mye tid under vann. Denne artikkelen vil ta for seg disse 7 dagene i Marsa Alam.
Krabaten på bildet er ca 1,5m lang med sugefisk/hai på slep. Vi lette egentlig etter sjøku da vi kom over denne og flere til i litt mindre utgave. Ett imponerende syn.

Marsa Alam gruppe 1 011

Dag 1 i Marsa Alam:

Dykkerkurset starter i sola på stranda. Det gis opplaering paa hvordan utstyret skal monteres og hvordan det virker. Saa er det klart for aa bevege seg ut i vannet.

 

Det fikk bli med å nyte synet av tomme solsenger, for elevene fikk det for travelt de første 5 dagene med selve dykkerkurset. Det ble lange dager fra 8 om morgenen til minst 8 om kvelden.

 

De første 2 dagene går det mye i terping på nødprosedyrer, samt viktige rutiner under vann på sandbunnen.

 

 Men noe tid ble det likevel til å titte litt på fisk og koraller.

 

 

 Så var det dags for det første ordentlige dykket. Inkludert i kurset er 4 dykk. Elevene endte opp med 6 dykk totalt denne uka, hvorav de 2 siste innbød til 20-30m klar sikt i en fantastisk undervannsverden.

 

Den sjette dagen dro vi til dykke/ snorklestedet Abu Dabbab hvor 3 sjøkuer holder til, samt en del STORE skilpadder. Vårt mål var i første rekke å se sjøku, som er noe uvanlig på verdensbasis (også i Egypt). De befinner seg på 5-7m hvor de gresser, noe som ville vært ideelt for fridykking/snorkling. I dag stod nettopp fridykking på programmet for elevene. På en dag med god sikt under vann ville en fort sett og funnet sjøkuer og skilpadder her,

på et område på størrelse med en fotballbane.

 

 

Marsa Alam gruppe 1 dag 6 018

 

Dessverre var det sandstorm under vann i øverste vannlaget, og bare lærer og assistent som dykket her fikk sett noe. Dykket startet fantastisk dårlig med 1m sikt og sandstorm i 20 min, før det åpnet seg litt opp, og den ene skilpadden etter den andre dukket opp den neste halvtimen. Til venstre ser vi assistenten og skilpadden kommunisere, mens i bildet til høyre, betrakter lærer og skilpadde hverandre.

 

Med teorieksamen unnagjort dagen før, gav det endelig elevene litt tid på ettermiddagen til å kose seg litt i sola, vel tilbake på campen, i det fine uteområdet. Elevene bodde 2 og 2 i disse sjarmerende hyttene med strøm og dusjmuligheter.

Marsa Alam gruppe 1 dag 7 009

 

 Siste dagen bar det av sted kl 0600 om morgenen i stor båt til dykkestedet ”Dolphin House”.

Vi såg ingen delfiner, men elevene fikk seg 2 dykk i utrolig undervannslandskap.

 Marsa Alam gruppe 1 dag 7 050

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her fant vi ”Nemo City”, eller klovnefisk/ anemonefisk-byen om du vil. Store gule med svarte og små babyfisk. Ett utrolig syn.

Marsa Alam gruppe 1 dag 7 058

Her ses 6 av elevene gli over fotografen, med perfekt kontroll. Til høyre ses instuktøren (under) som låner bort luft på siste del av dykket til en (over) som holder på å gå tom, med sin ekstra regulator.

Marsa Alam gruppe 1 dag 7 056

Siste dagen bar det av sted kl 0600 om morgenen i stor båt til dykkestedet ”Dolphin House”.

Vi såg ingen delfiner, men elevene fikk seg 2 dykk i utrolig undervannslandskap.

 

Til venstre, har assistenten satt seg i yogastilling mens læreren titter i kameraet.

Til høyre ses ett blinkskudd av butterflyfisk, en riktig sværing av sin art.

 

Dersom du synes dette er aktiviteter som kan passe for deg, så starter opptaket allerede
1. feb.
Du kan søke direkte til skolen fra hjemmesida vår.