Nora P. Gjertsen har intervjua medelev Karin Jusnes om livet på Møre Folkehøgskule og linja Adventura-Vatn.

Karin Jusnes er elev på Vatn-klassa ved Møre Folkehøgskule. Da Karin begynte på skolen i August hadde hun mange forventninger. Hun håpet på å lære seg mye nytt, utfordre seg selv og strekke sine egne grenser.

 

– Jeg håpet på å få en hyggelig romkamerat og venner for livet. Jeg tenkte at livet på internat kom til å bli en stor overgang, og det ble det. Å gå fra en liten familie til å bo sammen med 89 andre elever er en utfordring, men man kan alltids ta seg en tur ut på egen hånd.

 

Naturen i Ørsta er enestående og byr på uante muligheter.  Adventura-klassene på skolen benytter seg av dette i stor grad, og både i og utenfor skoletida er Karin ute på tur, enten til fots eller på ski.

 

– I klassen har vi mye undervisning rundt dette med friluftsliv og er på en del turer. Også på fritida er det ofte mange som tar initiativ til turer, enten sammen med assistentene på skolen eller bare med andre elever. Det er en av grunnene til at jeg søkte meg til skolen. Jeg ville gjøre noe aktivt og prøve noe nytt et år før jeg begynner å studere.

 

Mye av det Karin håpet på å gjøre på FHS har hun gjennomført. Her har hun prøvd mye hun ikke har prøvd før og blitt engasjert i mange spennende aktiviteter.  Forhåpningene om en sammensveiset klasse, gode venner og et trygt skolemiljø har blitt innfridd.

 

– Miljøet her er flott! Jeg har virkelig knyttet sterke bånd med de i klassen, og på grunn av at vi har så mange felles interesser har vi virkelig blitt en god gjeng. Her har jeg venner som kan være med meg å gjøre alt! Om jeg vil  strikke, tove, trene pilates, klatre, gå på topptur eller padle, så er det alltid noen som vil være med!

 

Karin synes FHS er noe man virkelig ikke bør gå glipp av, og at dette er en opplevelse for livet.

 

– Ja, det er virkelig noe jeg vil anbefale. Det er en mulighet til å virkelig prøve noe du aldri har gjort før, og videreutvikle hobbyer som du kanskje har fra før av, i et trygt miljø der det er lov til å prøve og feile!

              Karin til høgre. Tur til Slogen på starten av skuleåret 2010