Adventuralinja var på fisketur tirsdag til torsdag i slutten av april, på en øy i nærheten i strålende vær. Elevene skulle få et innblikk i livet i fjæra med fiske, krabberaking, opphenting av kamskjell med fridykking, kokte snegler, steking av pizza, brød og boller i steinovn og diverse deserter m.m…

 

Vi tok fiskebåt ut til øya, og deretter etablerer vi leirsted.Fisketur 019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I nydelig vær settes teltene opp!

Fisketur 031

Deretter var det dags for en orienteringsrunde på øya som var mindre enn en 1 kvadrat-km stor. Altså akkurat passe.

Fisketur 045

100m før sjøen, fant vi dette skiltet i tilfelle vi var i tvil…

Fisketur 082

Vel tilbake til campen var det kursing i fluefiskekasting med høgskolestudenter for de som ville.

Tid for middag. De to til høyre er de to høyskolestudentene som bidro.

 

En kjapp introduksjon til bruk av robåten før vi slipper ut en fiskebåt bestående av jenter, og en med gutter. Her ser vi stolte jenter returnere med 3 fisk på halvannen time.


Da guttene hadde fått 22 fisk på samme tid, følte jentene presset, og fulgte opp med litt fiske fra land for å supplere på fangsten. 1-0 til gutta.

            

 

              

Heldigvis hadde vi ei nordlenning med sommerjobb-erfaring fra fiskeforedlingsfabrikk, som sløyet fisk i ekspressfart. (Hun fikk låne litt fiskefangst fra gutta). Imens er det stor innsats i båltenning ved fjæra, der krabberaking skulle ta til rundt midnatt.
      Fisketur 107

Vi fikk ca 30 krabber som vi kokte neste dag.

Neste dag er det full aktivitet med preparering av gourme-bufèen.

Koking av sjøsnegler og annen sjømat, samt forbereding av steinovn.

                                                      PÅ MENYEN     

Fisketur 129

 

    Kokte krabber                       Fisk stekt på grønnsaksseng i folie         bakte poteter

Termos-kjevling av pizzabunner                       &   søte gutter preparerer søte desserter

 

                            Før                                                                     Etter
               «Steinovnsbakt pizza»: Mer ekte enn dette kan det neppe bli. Fantastisk godt!

Boller; med rosiner, uten rosiner, med kanel og sukker ble stekt i syvsteinsovn med flott resultat. Bakte bananer fylt med kokesjokolade, moteriktig steinovnsbakt pizza i ekte steinovn, og ferske dampede kamskjell. Nydelig vær og flott natur! Kan det bli bedre?

Fisketur 156

Men alt har en ende, men først rekker spretne jenter å ta frem gamle hoppe-strikk-kunster. For et svev.

Fisketuren går mot slutten, og alle er klar til avreise med båten.
Takk for turen, og takk for et flott år, Adventura-elever. Folkehøgskoleåret går også i denne stund mot slutten. God tur videre!