Adventuralinja var på fisketur tirsdag til torsdag i slutten av april, på en øy i nærheten i strålende vær. Elevene skulle få et innblikk i livet i fjæra med fiske, krabberaking, opphenting av kamskjell med fridykking, kokte snegler, steking av pizza, brød og boller i steinovn og diverse deserter m.m…
|
![]() |
Vi tok fiskebåt ut til øya, og deretter etablerer vi leirsted.
I nydelig vær settes teltene opp!
![]() |
Deretter var det dags for en orienteringsrunde på øya som var mindre enn en 1 kvadrat-km stor. Altså akkurat passe.
![]() |
![]() |
100m før sjøen, fant vi dette skiltet i tilfelle vi var i tvil…
![]() |
![]() |
Vel tilbake til campen var det kursing i fluefiskekasting med høgskolestudenter for de som ville.
![]() |
![]() |
Tid for middag. De to til høyre er de to høyskolestudentene som bidro.
![]() |
|
En kjapp introduksjon til bruk av robåten før vi slipper ut en fiskebåt bestående av jenter, og en med gutter. Her ser vi stolte jenter returnere med 3 fisk på halvannen time.
Da guttene hadde fått 22 fisk på samme tid, følte jentene presset, og fulgte opp med litt fiske fra land for å supplere på fangsten. 1-0 til gutta.
![]() |
|
Heldigvis hadde vi ei nordlenning med sommerjobb-erfaring fra fiskeforedlingsfabrikk, som sløyet fisk i ekspressfart. (Hun fikk låne litt fiskefangst fra gutta). Imens er det stor innsats i båltenning ved fjæra, der krabberaking skulle ta til rundt midnatt.
Vi fikk ca 30 krabber som vi kokte neste dag.
![]() |
![]() |
Neste dag er det full aktivitet med preparering av gourme-bufèen.
![]() |
![]() |
Koking av sjøsnegler og annen sjømat, samt forbereding av steinovn.
PÅ MENYEN
![]() |
|
![]() |
Kokte krabber Fisk stekt på grønnsaksseng i folie bakte poteter
![]() |
![]() |
Termos-kjevling av pizzabunner & søte gutter preparerer søte desserter
![]() |
|
Før Etter
«Steinovnsbakt pizza»: Mer ekte enn dette kan det neppe bli. Fantastisk godt!
![]() |
![]() |
![]() |
Boller; med rosiner, uten rosiner, med kanel og sukker ble stekt i syvsteinsovn med flott resultat. Bakte bananer fylt med kokesjokolade, moteriktig steinovnsbakt pizza i ekte steinovn, og ferske dampede kamskjell. Nydelig vær og flott natur! Kan det bli bedre?
![]() |
![]() |
Men alt har en ende, men først rekker spretne jenter å ta frem gamle hoppe-strikk-kunster. For et svev.
Fisketuren går mot slutten, og alle er klar til avreise med båten.
Takk for turen, og takk for et flott år, Adventura-elever. Folkehøgskoleåret går også i denne stund mot slutten. God tur videre!