Åreste første store tur for Adventuraklassene tok til tidlig i september. I år som i fjor skal særgreinveka nyttast til rundtur på Sunnmøre.

Først på sykkel til Geiranger, så med hurtigruta til Ålesund. Derifrå reiser ei gruppe til Runde og ei gruppe til Sandsøy for overnatting og grottevandring. Sykkelturen er lagt opp med fleksible etappar tilpassa den fysiske form den einskilde elev er i.

IMG_1188

 

IMGP0415

Særgreinsuka 039web Særgreinsuka 042w

Første gruppe klare til start. Legg merke til snøen i fjellet (1303m.o.h.) som fortsatt ikke har smeltet fra i vinter etter de store snømengdene. Til høyre  ser vi gjengen underveis.

Særgreinsuka 047w

Særgreinsuka 051w

 

Her ser vi elever halveis ved første etappe på 85km mot Stryn. Mens disse 3 spreke gutta til høyre tok den tøffeste etappen fra 80 – 1150 høydemeter opp Strynefjellet og ca 100km.

ÅRETS ASSISTENTER
En av disse 3 spreke gutta er vår assistent og fjordårselev Kamil fra Tsjekkia. Han er som dere ser en skikkelig fjellklatrer både til sykkel, til fots og med hendene. Til Høyre presenteres assistent nr 2, den kjente sauegjeteren fra Voss, Oddbjørn, sett her lokkende på sau, på veg fra Runde.

To jenter har funnet en landhandel underveis og fyller veskelagrene med brus. En annen er ferdig med første etappe og nyter en velsmakende hamburger. Tredjemann ankommer siste etappe, i fin form men med noe gjørmesprut i ansiktet!

IMGP0332

Vi camper ved Geiranger fjorden, og neste morgen får stedet besøk av 2 crusieskip, samt Hurtigruta som vi skal ta. Elevene inntar frokosten til fin utsikt.

Særgreinsuka 084w Særgreinsuka 085web

Deretter bar det i til sjøs med Hurtigruteskipet «Finnmarken» fra Geiranger, med boblebad, dusj, basseng og badstu etter tøffe etapper til sykkel

 

Utrolig hvor mange elever det går i ett boblebad! Læreren tar sin årlige økt med solbading under overfarten til Ålesund.

Særgreinsuka 087 Særgreinsuka 089

38 slitne elever på vei til Ålesund med utsikt til verdens mest berømte fjord; Geiranger.

Særgreinsuka 096

Første gruppe tar i bruk nattorientering ut til Runde Fyr hvor de overnatter.

Særgreinsuka 099

 

 

 

 

 

 

 

Deretter tar disse turen tilbake fra fyret og til Dollsteinhola for grottevandring.

IMG_1181 Særgreinsuka 100

Smilende elever på vei fra fyret, lykkelig uvitende om å ha glemt igjen soveposen sin der… Ellers var det mye vær på denne turen, sol, regn, vind og…

Særgreinsuka 104

IMG_1177

…regnbuer.

 

 

IMGP0430

IMGP0432

Gruppe 2 ankommer fyret ved middagstider etter å ha besøkt Dollsteinhola. Østlendingene og bergenserne lager middag mens trønderne slapper av med spill.

IMGP0415 IMGP0392 IMGP0413

Til venstre presenteres vår nye lærerinne på Adventura, Viviann, i ferd med å innta et større parti med bamsemums etter å ha vært inne i grotta. I midten er ei på vei inn i hula, og til høyre har ei «Trønder -pia» tatt på krigsmalingen og gjordt seg klar til å gå inn i hula.

Særgreinsuka 117 IMGP0402

Til venstre ses en av gruppene innerst inne i grotta. Til høyre kan en skimte det gule i den tilgrisa buksa, samt gjørmete sko.

IMGP0471 IMGP0495

Gruppe 2 fisker seg tilbake til Ørsta med fiskebåt, og fangsten som dere ser, ble fanget av en bergenser. 

Takk for en fin tur med nydelig vestlandsvær og en flott gjeng med godt humør!