Snart tar vi assistenter fatt på et nytt skoleår med 95 ukjente mennesker på vår egen alder. Det gjør oss spente, og for å være ærlige, også temmelig anspente. Det vet vi at dere som kommer også er. Vi opplevde dette selv som nykommere forrige skoleår og i fjor på disse tider hadde flere av oss også vanskeligheter med å sove. Men det ble ikke så vanskelig å komme seg gjennom den første tiden. Vi var jo i samme båt, og vi var virkelig velkomne. Så slapp av, ta det med ro! Vi fikk et kjempeår!

Siste uken før skolestart har vi malt ferdig TV-stua mens Tiina, Birte, Beate, Sumin, Haibiao, Jørn, Christian, Eirik, Tor-Erik og rektor Martin har finpusset planer. På kjøkkenet forbereder Ingeline, Ragnhild og Ellen maten til helgen, Nanny gjør rent og Kjetil og Tor-Erling har blant annet skiftet et vindu og flyttet på møbler.

Inger på kontoret er visst på hundeutstilling med sine to firbente. Ja, det glemte vi nesten, vi får følge med Knud Jørgen et par måneder utover høsten. Han var rektor for oss assistenter «i fjor».

Vi venter på lørdagen med sommerfugler i magen. Husk ekstra håndkle, den lille multikniven i skuffen, mobillader og Omo Color.

Lørdagen foregår slik:

09:30 og utover – Innkvartering                                                   
13:00 – 14:30 blir det lunsjbord                                                 
17:00 – DA SKJER DET! Skoleåret åpner i gymsalen!
19:00 blir det middag/kvelds

Søndag starter med frokost klokka 09:00. Deretter blir det en liten fjelltur.

Med vennlig og forventningsfull hilsen fra Brage, Gunnar, Mats, Mina og Åshild! Og ikke minst fra rektor Martin. Han er praktisk talt like ny som dere og sikkert minst like spent.