Ekstremsport Sunnmørsalpane: Aktuelt frå linja

Ekstremsport Bali og Ekstremsport Peru på nye eventyr i Sunnmørsalpane

Den siste tiden har godværet strålt over Sunnmøre, og elevene på Adventura Sør-Amerika og Adventura Ekstremsport har virkelig fått utnytta mulighetene vi har, midt i Sunnmørsalpene. De mest ivrige elevene har faktisk fått gått 5 toppturer i undervisninga de siste to ukene, i tillegg til turer på fritida. Og da snakker vi om legendariske toppturer, som mange andre skikjørere har reist langt for å oppleve.
[13. mars 2017] Meir

Adventura-elever på fantastiske toppturer i Sunnmørsalpene

Den siste uka har elevene på Adventura Sør-Amerika og Adventura Ekstremsport øvd både på snøskredlære og trygg ferdsel på topptur. Ettersom skolen ligger midt i Sunnmørsalpene, kun 500 meter fra skolen, har vi kunnet ta på oss skistøvlene på skoletrappa, og gått rett av gårde, 1000 meter til værs! Elevene har øvd flittig på trygg ferdsel i bratt terreng, men ikke minst fått fantastisk nedkjøring i urørt puddersnø, ned fra majestetiske fjell.
[6. mars 2017] Meir

Adventura-elever ved Møre folkehøgskule lærer skiteknikk!

Dei siste vekene i februar har elevane ved dei to linjene Adventura Ekstremsport og Adventura Sør-Amerika vore i skibakken for å lære seg skiteknikk. Teknikk som kjem godt med når vi skal på toppturar utover vinteren. I denne artikkelen finn du ein kort snutt klippa saman frå siste opphald ved Strandafjellet skisenter.
[3. mars 2017] Meir

Elvepadling og surfetur med linja Adventura Ekstremsport

Det er berre dager att av skuleåret. Det er hektiske dagar for både elevar og lærarar. Så når vi no skal vaske og pakke er det fint å sjå tilbake på dei siste vekene. Og for ekstremsportklassen har det vore pakka med action! Sist veke var det elvepadlekurs der elevane har vore i elva med instruktør. Mange økter i bassenget på haust og vår har gjort til at ein var godt førebudd til møte med elva. Resultatet var mykje padleglede og bestått «våttkort elv». Sjå film frå veka!
[29. april 2016] Meir

Adventura-linjene med magiske økter på Strandafjellet

Tradisjonen tro har de tre Adventura-linjene (friluftslinjene) på Møre Folkehøgskule hatt ei veke på Strandafjellet Skisenter, der fokus har vært skiglede i og utenfor preparert løype. Adventura Ekstremsport, Sør-Amerika og Body & Mind gjennomførte før påske magiske økter på Strandafjellet.
[30. mars 2016] Meir

Elevene på Adventura Ekstremsport sin dag i snøhimmelen!

Det var meldt overskya, snø, snø og snø. Så onsdag 3. februar pakka vi utstyret og dro til Strandafjellet skisenter. Det er også der vi har har årskortet vårt i år. Da vi kom fram var det eit par elevar som angra bittert på å ikkje følge med i timen, og hadde då tatt med slalom/carving skia sine. I dag var det PUDDERALARM! Så i snøkavet satt vi i stolheisen og prøvde å finne ut kor det var fint å køyre denne dagen. Vi fekk oss nokre fine turar før vi tok lunsj.
[5. februar 2016] Meir

Årets første topptur i 2016 med Adventura Ekstremsport

Etter at det var kome meter på meter (føltes i alle fall slik ut) med snø, var det på tide med årets første topptur. Læraren med 10 års fartstid i desse fjella kunne ikkje huske likanande snødump! Målet klassen hadde satt seg for dagen var Vallahornet (809moh) som ligg eit par steinkast frå skulen. Vi tok på og med oss alt av nødvendig utstyr for å kunne ferdast godt i fjellet. Avreise frå skuletunet etter morgonsamling, og vi gjekk med ski på sekken opp til enden av vegen og derfrå var det på med feller og truger.
[28. januar 2016] Meir

Full action med Adventura Ekstremsport i Tyrkia

Adventura Ekstremsport var i oktober 2015 på studietur til Tyrkia. Dette er femte året vi reiser ned og opplev det actionfylte og varme Tyrkia byr på når det er kalde haustdagar her heime. Kort oppsummert er det vindsurfing, dykking, sykling og klatring som står på programmet. Men i år var det også paragliding, kultur, shopping, tyrkisk bad og mykje fritid på programmet. Ein av årets elevar, Gard Ruben, har fanga dei fleste actionfylte aktivitetane på film. Her er eit fartsfylt klipp frå korleis han opplevde dei fire vekene.
[8. januar 2016] Meir

Sjå video frå Adventura Ekstremsport sine fartsfylte eventyr

Håkon og Ross har laga film frå skuleåret 2014-2015. Filmen oppsummerer aktivitetane klassa Adventura Ekstremsport har vore gjennom i skuleåret dei avslutta i mai 2015. Her får du sjå fartsfylt action og elevar som opplever det beste året i sitt liv. Kunne du tenke deg å prøve dette? Kontakt tor.erik@more.fhs.no og forhøyr deg om korleis du kan oppleve det beste året i ditt liv, med natur i Tyrkia og i Sunnmørsalpane som klasserom og gode venner som motivatører. Klikk her for å lese meir om linja og søk om studieplass i dag!
[22. mai 2015] Meir