– Året mitt på Møre folkehøgskule var en perfekt blanding av universitet og barnehage. Jeg søkte meg inn på linjen Kina – Midtens rike med Japan veldig impulsivt. Det viste seg å være et fantastisk valg.

Gjennom skoleåret på kinalinja har lært ting jeg aldri ville lært ellers, alt fra massasje til kampsport til å lage longboard. Samtidig har jeg opplevd to tidligere fullstendig ukjente kulturer, som jeg, ved hjelp av to fantastiske lærere, fikk komme tett innpå i løpet av en flott 6-uker lang studietur.

Under studieturen besøkte vi mange av Kina og Japans mest minneverdige områder, som den kinesiske mur, Li-elven og Himeji castle. Personlig spiste jeg den beste maten jeg noensinne har spist i løpet av turen, der spesielt den kinesiske maten (både gatematen og restaurantmaten) var vanvittig god. Det var en av de beste turene jeg noensinne kommer til å dra på. I skoledagene på folkehøgskolen hadde vi enten valgfag eller klassetimer, hvor vi gikk på turer i sunnmørsnaturen, lærte kinesisk, lærte historie etc.

På fritiden gjorde vi masse både sosialt og aktivt, som å organisere elevkvelder, spille ballspill eller ta livet med ro i jacuzzien. I løpet av året fikk vi oppleve et helt unikt samhold, som kun kan fås av å bo så tett som vi gjorde. Det var dessuten fantastisk godt å ikke trenge å gå lenger enn 10 meter fra romdøren for å finne noen å henge med. Alle fortjener et år på folkehøgskole!

Edvard Narum / Kina – Midtens rike med Japan