– Et år ved linja Kina – Midtens rike på Møre Folkehøgskole kan by på så mangt. Blant annet en reise til det eksotiske landet i det fjerne Østen kjent som Midtens rike. Året på folkehøgskole har lært og gitt meg mye. Ikke bare har jeg blitt bedre kjent med meg selv og hvem jeg er, men tiden på skolen har også fremhevet verdien av samhold, kameratskap og samarbeid, sier Michael Larsen.

Ikke bare vil du gå på en skole omkranset av fjord og de enormt spektakulære Sunnmørsalpene, men her vil du gjennom undervisningen få åpnet øynene for Kina og kinesiske vidundre, og dessuten bli tatt med på et seks uker langt eventyr som uten tvil vil skrive seg inn som et tidløst og evig minne. Vi nordmenn vet svært lite om dette eksotiske landet i det fjerne øst kjent som Midtens rike, men et år ved linjen vil gi deg kjennskap til kinesisk kultur, språk, historie, mat, musikk, kampsport m.m.

Året toppes av den seks uker lange reisen i Kina som vil ta deg med til steder som vanskelig kan nås på egenhånd. Ved å besøke både fjerne og fattige innlandsstrøk og velutviklede byer som bærer preg av økonomisk fremgang, vil man oppleve kontrastenes Kina. Kinesiske fjell skal bestiges, og kulturelle mål skal besøkes. Kanskje vil også Miao-folkets risvin fukte din tunge, deres bambusfløyter låte som sommerlig fuglesang i dine ører og deres folkedrakter fryde ditt øye.

Tiden ved folkehøgskolen er sorgfri, full av latter og glede, og de grå, regntunge og tyngende dagene er det få av. Et slikt år er en vandring i det beste selskap gjennom det letteste og mest solfylte terreng i livet, og denne vandringen ville jeg ikke ha vært foruten. Å gå på Møre Folkehøgskole har lært og gitt meg så mangt. Ikke bare har jeg blitt bedre kjent med meg selv og hvem jeg er, men tiden på skolen har også fremhevet verdien av samhold, kameratskap og samarbeid.

Kofferten er langt tyngre av opplevelser og erfaringer i dag enn ved ankomst, og jeg angrer ikke et sekund på at jeg valgte akkurat denne linjen og skolen. En god del av æren for dette fantastiske året skal Kinaklassens to gode lærere sitte igjen med. Et mer solid og gjennomført linjeopplegg og et flottere eventyr av en reise skal man se lenge etter!

Michael Larsen / Kina – Midtens rike 2012 – 2013