– Takk for en fantastisk opplevelsesreise, både i Kina, Norge og i klasserommet til Midtens Rike. Kanskje det beste året i mitt liv så langt. Jeg lærte noe nytt hver eneste dag på Møre Folkehøgskule. Hele skolen er en stor familie, hvor du føler deg godt tatt vare på, utfordret og heldig, hver dag. Og lærerne deler livsstilen sin, de arbeider engasjert for at alle skal trives.

Omkranset av liv og røre, vakre fjell og folk til alle døgnets tider var det hele en lang ferie som ingen ville skulle ta slutt. Det var alltid aktivitet på skolen. Var det ikke spill og strikking i peisestua så var det fotball i gymsalen, kveldstur til gapahuken eller mørkegjemsel på hele annekset. På søndager våknet vi til herlig frokost og hadde hele dagen til å gjøre akkurat det vi ville, med alle muligheter rundt oss var det bare å gripe sjansen som best en kunne.

Klassen var en sammensveiset gjeng som fant på mange morsomme elevkvelder, med dans og kjeks som våre spesialiteter. Jeg må helt ærlig si at jeg ikke kunne noe om Kina når jeg kom til Møre. Nå kan jeg lage kinesisk mat, spørre blant annet om «Hvor er toalettet?» på mandarin (svært nødvendig i Kina), dessuten har jeg lært mer om en unik kultur og historie enn jeg noen gang hadde drømt om.

Med to lærere som brenner for det de arbeider med har du som elev i Kina – Midtens Rike alle muligheter til å bli bedre kjent med dette spennende landet i øst, som har så mye å by på.

Ikke bare fikk jeg svar på det meste av nysgjerrigheten jeg hadde for riket i øst, men jeg fikk lov til å gjøre alt jeg hadde lyst til som var gøy hver eneste dag. For å bryte opp dagene kunne vi gå en fin fjelltur, ha massasje valgfag eller strikke et par timer bare for å slappe av, og alt dette lå her til rette for alle oss elevene som tok det for gitt helt til vi flyttet derfra og innså hvor bortskjemte vi hadde blitt i Ørsta.

Mari Vassdokken Sigstad  / Kina – Midtens Rike 2013-2014