– Eg hadde et heilt fabelaktig år på Møre Folkehøgskule. Var eit veldig fint miljø, og det var åpent for å prøve ut forskjellige ting, seier Stian Hafstad. – Eit nyttig tips til animasjonselevar: høyr på Tiina! Ellers så trur eg det beste tipset er å ikkje bli lat. Prøv å ha ein høg produksjonsrate. På folkehøgskule er det veldig lett å bli opptatt av alt anna, så det er viktig å halde fokuset oppe og terpe ferdigheter.

Det var fleire i mitt kull som på slutten av året angra på at dei ikkje hadde tilbrakt meir tid på animasjonshuset. For min egen del så hendte det veldig ofte at eg vart «kasta ut» av huset på kveldstid.

Videreutdanning etter Møre Fhs? – Film og TV-produksjon på Universitetet i Bergen. MFA Film Directing – Columbia University New York

Hva gjør du nå? – Eg og ein ven av meg har drevet YouTube-kanalen PistolShrimps i mange år, som etterkvart har blitt ganske populær: www.youtube.com/pistolshrimps. Vi har ein webserie på gang for BT.no, så sjekk ut den når den kjem! Ellers går det i reklamefilm, og frivillige kortfilmprosjekt.

Denne er vår mest sette på YouTube: www.youtube.com/watch?v=dJxj1mou03M
Her er ein kortfilm eg lagde i fjor: www.youtube.com/watch?v=IroDV-UkYzY

Se showet PistolShrimps på P3.no: http://p3.no/pistolshrimps

Stian Hafstad / Animasjon Japan 2005-2006