Femte og siste dag i Beijing stod lunsj hos kinesisk familie og sykkeldrosjetur i Beijings Hutongomraade på programmet. Trommetårnet var også en del av dagens opplegg men grunnet restaurering var det stengt for publikum.

Familien vi spiste lunsj hos, som bodde i Hutongområdet, var rammet av rasjonalisering og mannen i famlien var permittert fra jobben og tilbød derfor dette til turistgrupper for å tjene ekstra penger til familiens utgifter. Under besøket til Hutongområde ble vi kjørt rundt i sykkeldrosjer og fikk se deler av det gamle Beijing, som var en stor kontrast fra det moderne Beijing med hoteller, kjøpesentere og den tilsynelatende livsfarlige trafikken. Senere på kvelden dro vi med buss til Beijing jernbanestasjon vest, som er Asias største jernbanestasjon, for å ta natttog til Xi`an.

 

Xi`an:

Vi ankom byen tidlig på morgenen og sjekket inn på hotellet vårt. Etter lunsj ble det sykkeltur på den 14 km lange bymuren. Vi leide sykler og noen fikk tandemsykler og noen fikk sykler av litt mer variende kvalitet. Trass i noen problemer underveis og et par sykkelbytter kom vi rundt og fikk sett litt av Xi`an og lokalfolk som fløy drage, som er en vanlig aktivitet her i Kina. Dagen etterpå var det klart for den berømte terrakottahæren og den store villgåspagodaen. Etter en liten kjøretur kom vi fram til museet og utstillingen. Der stod Keiser Qins terrakottasoldater oppstilt i giv akt mer enn 2000 år etter at de ble til. Keiseren befalte at hæren skulle lages som en del av graven hans, som ble påbegynt allerede da han var 13 år gammel. Dette av ukjente grunner da ingen vet nøyaktig hvorfor han fikk hæren lagt. Det var svært interessant å ha sett og er sammen med muren blant de mest kjente severdighetene i Kina.

 

Etter å ha sett keiser Qins terrakottasoldater spiste vi lunsj og dro videre til den store villgåspagodaen, som var bygd til ære for munken Xuan Zang, som gikk fra Kina til India og tilbake igjen for å hente hellige skriftruller og lære om buddhismens utspring i andre land. Senere på kvelden ble det Jiaozi-bankett på en fin restaurant som var tilknyttet teateret hvor vi så tradisjonell Tang-dans, akrobatikk og hørte tradisjonell Tang-musikk. Det var et variert program som vekslet mellom alt fra rolig dans til actionfylt kampsportkoreografi i tillegg til rene musikkinnslag med tradisjonelle instrumenter og svært dyktige musikere.

 

Xi`an var langt mer oversiktlig og grei å finne fram i enn Beijing fordi det i bykjernen “bare” bor 700 000, som er en liten by etter kinesisk standard. Siste dagen begynte vi med en liten tur i det muslimske kvarter og besøkte den store moskeen der som i motsetning til moskeer andre steder i verden er gjennomført i kinesisk stil. Etter en del tid for oss selv i Xi`an hadde vi en felles middag før vi dro til flyplassen for å ta fly til Kunming. Vi kom til Kunming om kvelden og sjekket inn på hostellet.

Se flere bilder her.

Martin & Bjarte